Wasze dzieci mają już dosyć kanapek i chcecie poznać nietuzinkowe pomysły na drugie śniadania bezglutenowe do szkoły, przedszkola i na wycieczkę? Wpadnijcie na bezpłatne, bezglutenowe i wegańskie warsztaty „Śniadaniówka – siedem pomysłów” do pensjonatu Moje Tatry w Białym Dunajcu. Przygotujecie z Bezglutenową Mamą przekąski i pożywne dania do bezglutenowej śniadaniówki dla ucznia, przedszkolaka i na wycieczkę lub długą podróż. Tegoroczne, bezglutenowe warsztaty kulinarne zahaczą też o kuchnię wegańską. Oprócz nauki w rodzinnej atmosferze spędzicie tu urocze ferie. Pokażecie dzieciom, jak wygląda śnieg, wygrzejecie się w pobliskich termach, poznacie góralskie zwyczaje i tradycje. Bezglutenowe warsztaty kulinarne są zaplanowane w turnusie trwającym od 1 do 8 lutego 2020 r. Miejsca można rezerwować w pensjonacie Moje Tatry oraz pod numerem telefonu+48 606 914 915. Uwaga: warsztaty bezglutenowe „Śniadaniówka – siedem pomysłów” odbędą się pod warunkiem zapisania minimum 15 rodzin.

Bezglutenowa śniadaniówka – bezglutenowe i wegańskie warsztaty kulinarne

Bezglutenowe i wegańskie warsztaty kulinarne są bezpłatne dla gości pensjonatu Moje Tatry w Białym Dunajcu. Na bezglutenowych warsztatach przygotujemy m. in. chlebowe paluchy z pesto lub z włoskim sosem, pancakes, zdrowe ciasteczka owsiane, muffinki i wrapy oraz drożdżówki: wegańskie i bezglutenowe zarazem. Pozostałe dania pozostaną tajemnicą 🙂 Łączy je bezglutenowość (do wyboru również wersja vege), pożywność oraz przeznaczenie: bezglutenowa śniadaniówka. 

Jeśli dodacie do tego rodzinną, ciepłą i domową atmosferę podczas bezglutenowych i wegańskich warsztatów w Moich Tatrach, zyskujecie 100% niezapomnianych przeżyć😍. Pracujemy bowiem ramię w ramię: dzieci i dorośli, panie i panowie – wszyscy chętni. Potem oczywiście wszystko degustujemy, a najbardziej zachwycone są dzieci z celiakią i na diecie bezglutenowej.

Złotymi partnerami ferii  oraz warsztatów bezglutenowych w pensjonacie bezglutenowym Moje Tatry są:

Bezglutenowa oraz wegańska kuchnia w pensjonacie Moje Tatry

Bezglutenowe i wegańskie warsztaty kulinarne w Moich Tatrach są związane z najnowszą specjalizacją tego pensjonatu. Otóż od wiosny Moje Tatry będą się szczycić nie tylko kuchnią 100% bezglutenową, ale również wegańską oraz mięsną (do wyboru). Wakacje, ferie lub święta będą mogli spędzić tutaj dorośli i dzieci na diecie bezglutenowej, z nietolerancją jaj, mleka, laktozy, soi, ale również weganie, mięsożercy i glutenożercy (będą jednak korzystać z posiłków bezglutenowych). 

Wegańskie i bezglutenowe warsztaty kulinarne będą odtąd nieodłącznym elementem pobytów w pensjonacie Moje Tatry. Zobaczcie na zdjęciach i przeczytajcie relacje z dotychczasowych bezglutenowych warsztatów kulinarnych z Bezglutenową Mamą w Moich Tatrach. 

Mini-galeria zdjęć z ferii w pensjonacie bezglutenowym Moje Tatry – pierwszy turnus