Blog

6

Najlepsze pierogi bezglutenowe

01/12/2016

Najlepsze pierogi bezglutenowe

01/12/2016

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Bezglutenowa Wigilia tuż, tuż…. Jeśli macie okazję zdobyć bezglutenową mąkę Mix per Pasta Fresca marki Nutrifree KLIK, uczyńcie to niezwłocznie. Nie znam lepszej mąki na bezglutenowe pierogi. Są idealne w wersji gotowanej, nieziemskie po podsmażeniu…. Ponieważ przez cztery lata, do stycznia 2021 r. Mix per Pasta Fresca Nutrifree była niedostępna w Polsce i ponownie wprowadził ją dopiero sklep Jedz Bez Glutenu.pl,  opracowałam równie znakomity przepis na pierogi na bazie mixu B – Bread (chyli do chleba) firm Balviten i  Dr Schaer. No, ale teraz mamy znów w Polsce Nutrifree

Tutaj kupisz

Bezglutenową książkę kucharską, jakiej jeszcze nie było + ebooki

Składniki 30 pierogów 

Przepis na bezglutenowe pierogi z mąki Nutrifree lub Schaer jest bajecznie prosty. Z podanych niżej składników przygotujecie około 30 dużych pierogów.

*Możesz również przygotować doskonałe pierogi bezglutenowe na Wigilię bez jajek – przepis znajdziesz w ramce obok

Tutaj kupisz

Bezglutenową mąkę pierogową Mix Per Pasta Fresca Nutrifree

Znajdź ulubione pierogi

W swoim bezglutenowym życiu przetestowałam wiele mąk na bezglutenowe pierogi. Wiem, jak się przechowują mrożone pierogi bezglutenowe, wiem jak przygotować idealnie cienkie ciasto i jak podgrzewać pierogi, by zachowały kształt. Jedno jest pewne (i mówię to jako niezależna blogerka bezglutenowa) – najdoskonalszą mąką na bezglutenowe pierogi jest właśnie Mix per Pasta Fresca Nutrifree. Ciasto doskonale się rozciąga (niemal jak glutenowe), a gotowe pierogi z tej mąki można długo przechowywać w zamrażarce. No i ten smak…

Zobacz filmik, jak ulepić idealne pierogi bezglutenowe

Bezglutenowe pierogi – ważne linki

Zachęcam do przeczytania mojego poradnika: Jak ulepić pierwsze pierogi bezglutenowe na Wigilię i nie tylko.

Zobaczcie również  mój FILMIK o bezglutenowych pierogach.

 

KOMENTARZE (6)

anna 03/12/2016 23:07
mam pytanie odnośnie miodu, jaki kupować?
Bezglutenowa Mama 05/12/2016 00:08
Anno, najlepszy będzie miód ze sprawdzonej pasieki w miarę blisko Twojego domu (15-20 km). Ale do pieczenia może być także ten kupny - jest bardziej ekonomiczny.
Angelika 02/12/2016 21:30
Gdzie kupujesz te mąkę? Szukam w różnych sklepach, ale odpowiedź jest taka sama - "produkt niedostępny" :-/
Marta Krzyżanowska-Sołtysiak 03/12/2016 00:24
Zapytaj na FB w Kuchnia Bezglutenowa - to importer tej mąki;
Marta 08/12/2016 12:49
A która Kuchnia Bezglutenowa konkretnie bo jest kilka fanpage'y na FB?
aNNA 02/12/2016 19:37
A gdzie kupić taką mąkę?
Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się