Czy świeże bułki bezglutenowe ze sklepu trzeba odpiekać? Nie trzeba, ale moim zdaniem są wtedy o wiele smaczniejsze, bardziej chrupiące i miękkie. Bułki pojawiały się niemal każdego dnia kolonii u Bezglutenowej Mamy. I za każdym razem odpiekałam je przez kilka minut w piekarniku, mimo że było z tym trochę ambarasu ( z uwagi na liczebność naszej grupy). A jakie pyszności pojawiły się czwartego dnia naszych kolonii z dietą bezglutenową? Zerknijcie na bezglutenowy jadłospis :).
Świeże bułki bezglutenowe Balviten, jajecznica, twarożek bezlaktozowy Mlekovita, bezglutenowa kawa Inka,herbata owocowa Kawon, maślane bułki bezglutenowe Glutenex, mix warzyw (papryka czerwona i żółta, surowa marchew, oliwki zielone, pomidor, ogórek zielony, sałata), domowy chleb razowy bezglutenowy Upiecze Ci Się Pięć Przemian, masło bezlaktozowe, ser żółty bezlaktozowy, szynka z Bobrownik, szynka tradycyjna Nik-Pol.
Bezglutenowy bufet szwedzki: mleko bezlaktozowe i jogurt bezlaktozowy Mlekovita, musli bezglutenowe z malinami Incola, owsianka bezglutenowa instant Provena, gofry bezglutenowe Schär, dla alergików: domowe gofry jaglane.
Zupa kłodzka ( z kalarepy) z czerwoną komosą ryżową Pięć Przemian, miruna panierowana w bezglutenowej mące gryczanej Denver Food, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką, woda mineralna Staropolanka.
Kisiel bezglutenowy Celiko ze świeżymi jagodami, owsiane ciasteczka bezglutenowe Glutenex i ciastka kokosowe Glutenex (dla alergików).
Sałatka warzywna z mięsem, chleb bezglutenowy Pan Rustico Schär, ser żółty bezlaktozowy, masło bezlaktozowe, szynka drobiowa Nik-Pol, herbata owocowa Kawon, rzodkiewka, papryka czerwona, ogórek zielony.
KOMENTARZE