Blog

Jadłospis bezglutenowy na naszych koloniach

04/09/2017

Jadłospis bezglutenowy na naszych koloniach

04/09/2017

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Na specjalistycznych koloniach dla dzieci na diecie bezglutenowej dbamy o urozmaicony i bogaty jadłospis bezglutenowy. Posiłki dla dzieci powstają nie tylko w osobnej kuchni, ale są przygotowywane przez personel Bezglutenowej Mamy i zawsze najlepszych składników. Nie oszczędzamy na surowcach, bo zależy nam, by jadłospis bezglutenowy spełniał oczekiwania dzieci i dostarczał im ważnych składników odżywczych. Co nie oznacza, że nie brakuje w nim zdrowych fast-fodów i przekąsek. Zresztą, zobaczcie sami, jak wyglądał jadłospis bezglutenowy na naszych koloniach w 2017 r.

Pierwszy dzień kolonii z Bezglutenową Mamą

Obiad: zupa ogórkowa, spaghetti bezglutenowe po bolońsku, woda Staropolanka

Podwieczorek: arbuz w miseczce waflowej bezglutenowej MIRAN, bezglutenowe chrupki Tygryski

Kolacja: chleb bezglutenowy maestro Classic i Vital, ser żółty bezlaktozowy Mlekovita, zielone oliwki, szynka bezglutenowa Nik-Pol, pomidor, herbata owocowa Kawon

Talerz Pyszności na tarasiebezglutenowe kanapki z szynką, serem, ogórkiem zielonym

Drugi dzień kolonii

Śniadanie: bezglutenowe bułeczki z mixu Bakels Whitechleb bezglutenowy Maestro Schaerbezglutenowa szynka Juranda – firma Nik-Pol, ser żółty bez laktozy Mlekovita, masło bez laktozy i masło klarowane Mlekovita, serek wiejski bez laktozy Mlekovita, pomidor, ogórek, papryka, bezglutenowa kawa Inka, herbata czarna Kawon

II śniadaniebezglutenowe wafelki cytrynowe Schaer, dla alergików – ciasteczka Milly Friends Schaer

Obiad: zupa jarzynowa z batatem, pieczone udko kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchewka w słupkach

Podwieczorek:, jabłka, chrupki bezglutenowe Tygryski

Kolacja: sałatka warzywna z bezglutenową kaszą jaglanąchleb bezglutenowy Pan Care Schaer, masło bez laktozy i masło klarowane Mlekovitaszynka Nikpol – indyk z Bobrownik, ser żółty bez laktozy, twarożek w plastrach, pomidor

Talerz Pyszności: kanapki bezglutenowe  z masłem bezlaktozowym i klarowanym, plasterki kiełbasy polskiej długodojrzewającej Balcerzak i Spółka, słupki papryki

Trzeci dzień kolonii bezglutenowych

Śniadaniebezglutenowe bułki hamburgerowe Schaer, świeżo upieczony CHLEB BEZGLUTENOWY BIAŁY BAKELS, masło, masło klarowane, jajecznica na maśle klarowanym, ser żółty bezlaktozowy, szynka z indyka Nik-Polherbata owocowa Kawonbezglutenowa kawa Inka, pomidor, ogórek zielony, oliwki, papryka czerwona i żółta, rzodkiewka; dla alergików (zamiast jajecznicy) – grzanki z chleba bezglutenowego Pan Carre Schaer z masłem klarowanym i szynką

Bufet szwedzki: jogurt grecki, z serii Amarello: jaglanka z miodem, owsianka z owocami leśnymi, musli Kolumba, musli Friut Schaermleko bezlaktozowe Mlekovita, mleko ryżowe

II śniadaniebezglutenowe batony owocowe Frupp

Obiad: zupa pomidorowa z mięsem i brązowym ryżem basmati BIOBEZGLUTENOWE NALEŚNIKI Z DŻEMEM, dla alergików:WEGAŃSKIE NALEŚNIKI BEZGLUTENOWE, woda Staropolanka;

Podwieczorek: deser „TRUSKAWKOWY SPECJAŁ WIELEŃSKI” – jogurt grecki z chia (szałwią hiszpańską bezglutenową BIO), mus ze świeżych truskawek; dla alergików: deser na mleku ryżowym.

Kolacja: pieczona kiełbasa bezglutenowa,  bezglutenowy ketchup Roleski, bezglutenowa musztarda Roleski, świeży chleb bezglutenowy  Z MIXU BAKELS, masło, masło klarowane Mlekovita, surówka z kapusty pekińskiej, szynka wieprzowa Nik-Polser żółty bezlaktozowy Mlekovita, rzodkiewka, ogórek zielony, pomidor, herbata owocowa Kawon

Czwarty dzień kolonii

Śniadanie: bezglutenowe bułki BON MATIN Schaerchleb owsiany PUTKA, dżem, pasta jajeczna, bezglutenowa owsianka, PASZTET DOMOWY ALERGIKA, masło, masło klarowane, ser żółty bezlaktozowy, szynka wieprzowa Balcerzak i Spółkaherbata owocowa Kawon, bezglutenowa kawa Inka, pomidor, ogórek zielony, oliwki, papryka czerwona i żółta, rzodkiewka

Bufet szwedzkiczekoladowe płatki bezglutenowe Glutenex, jogurt grecki, z serii Amarello: jaglanka z miodem, owsianka z owocami leśnymi, musli Kolumba, musli Friut Schaermleko bezlaktozowe Mlekovita, mleko ryżowe

II śniadanie: solone precelki bezglutenowe Salinis Schaer

ObiadZUPA OWOCOWA Z MAKARONEM BEZGLUTENOWYM, gołąbki w sosie pomidorowym z kaszą jaglaną, ziemniaki, woda Staropolanka

Podwieczorek: pianka owocowa w rożku (bezglutenowa owocowa galaretka wegańska z agarem Celikorożki waflowe Miran)

KolacjaBEZGLUTENOWA PIZZA własnego wypieku (różne rodzaje: z serem, bez sera, bez sosu itp. – zgodnie z dietami eliminacyjnymi dzieci), herbata, pieczywo, żółty ser, pomidor, ogórek małosolny;

Talerz Pyszności na tarasie: bezglutenowe kanapki z szynką, serem bezlaktozowym i ketchupem;

Piąty dzień kolonii bezglutenowych

Śniadanie: bezglutenowe parówki Balcerzak i Spółkaketchup i musztarda Roleskichleb kanapkowy bezglutenowy Balviten, ser żółty bezlaktozowy Mlekovita, szynka wieprzowa 100% mięsa Nik-Pol, domowy pasztet bezglutenowy – gotowany, masło bezlakzowowe i masło klarowane Mlekovita, dżem truskawkowy, pomidor, ogórek kiszony, ogórek zielony, papryka, rzodkiewka, bezglutenowa kawa Inka, owocowa herbata Kawon

Bufet szwedzki: jogurt grecki, z serii Amarello: jaglanka z miodem, owsianka z owocami leśnymi, musli Kolumba, musli Friut Schaermleko bezlaktozowe Mlekovita, mleko ryżowe

II śniadanie: muffinki czekoladowe – Muffin Choco Single Schaer  z kawałkami czekolady, dla alergików: bezglutenowe ciasteczka Milly Friends Schaer

Obiad: zupa ogórkowa, włoskie CHRUPIĄCE ROLADKI z salami, ziemniaki, buraczki gotowane z oliwą, woda Staropolanka

Podwieczorekbezglutenowe chrupki Tygryski

KolacjaBEZGLUTENOWY MAKARON PO WIELEŃSKUmiękki bezglutenowy chleb kanapkowy Balviten, szynka drobiowa Balcerzak i Spółka, ser żółty bezlaktozowy Mlekovita, zielone oliwki, pomidor, herbata owocowa Kawon

Talerz Pyszności na tarasiebezglutenowe kanapki z szynką, serem, pomidorem

Szósty dzień kolonii

Śniadanie: łódki z jajek na twardo, gotowany pasztet bez jajek,  świeże bułki bezglutenowe z Piekarni Bezglutenowe Przysmaki, szynka bezglutenowa, masło bez laktozy, masło klarowane, dżem truskawkowy, ser żółty bez laktozy Mlekovita, ketchup bezglutenowy, wieprzowy krem z wątróbek, pomidor, ogórek małosolny, rzodkiewka, bezglutenowa kawa Inka, herbata owocowa Kawon

Bufet szwedzkikakaowe kuleczki zbożowe Balvinki Coco, jogurt grecki, z serii Amarello: jaglanka z miodem, owsianka z owocami leśnymi, musli Kolumba, musli Fruit Schaer, mleko bezlaktozowe Mlekovita, mleko ryżowe

II śniadanie: bezglutenowe paluszki z makiem Balviten

ObiadBEZGLUTENOWY KRUPNIK Z KASZĄ JAGLANĄpieczone paluszki rybne bezglutenowe, bezglutenowa kasza jaglana, surówka z kapusty kiszonej, woda Staropolanka

Podwieczorekbezglutenowy kisiel Celiko z musem ze świeżych truskawek

Kolacja: bezglutenowe zapiekanki (świeże bagietki bezglutenowe z piekarni Bezglutenowe Przysmaki Balviten, pieczarki z cebulą, masło klarowane Mlekovita, ser żółty bezlaktozowy, sos pomidorowy, szynka gotowana bezglutenowa i kiełbasa krakowska bezglutenowa – Balcerzak i Spółka), sałatka z pomidorów, herbata owocowa Kawon, ogórek małosolny

TALERZ PYSZNOŚCI – bezglutenowe kanapki

Siódmy dzień kolonii

ŚniadaniePANCAKES BEZGLUTENOWE, mus malinowy i truskawkowy, chleb bezglutenowy z chia Vitaldeaszynka gotowana Balcerzak i Spółka, ser żółty bez laktozy, masło bezlaktozowe i masło klarowane, bezglutenowa kawa Inka, herbata owocowa Kawon, pomidor, ogórek małosolny, oliwki zielone

Bufet szwedzki: jogurt grecki, z serii Amarello: jaglanka z miodem, owsianka z owocami leśnymi, musli Kolumba, musli Fruit Schaermleko bezlaktozowe Mlekovita, mleko ryżowe

II śniadanieciasteczka bezglutenowe Łakocie z Glutenexu, dla alergików – ciasteczka kokosowe bezglutenowe z Glutenexu

Obiad: barszcz z makaronem, kluski śląskie bezglutenowe z mixu na pyzy Balviten, klopsiki drobiowe w sosie własnym, kapusta gotowana z koperkiem, marchewka surowa, woda Staropolanka

Podwieczorek: pieczone jabłka z musem truskawkowym i malinowym

Kolacja: OGNISKO – kiełbasa śląska bezglutenowa, ŚWIEŻO PIECZONE BUŁKI BEZGLUTENOWE z mixu Vitalnego Glutenexu, pomidor, ogórek małosolny, ketchup bezglutenowy i musztarda bezglutenowa – Roleskiherbata owocowa Kawon

Talerz Pyszności na tarasie: na ciepło: PANCAKES bezglutenowe z cukrem pudrem

Ósmy dzień kolonii

Śniadanie: grzanki czosnkowe na chlebie bezglutenowym Pan Care Schaerfrankfurterki bezglutenowe Balcerzak i Spółka, świeży chleb bezglutenowy Maestro Cereale i Maestro Vital Schaerkiełbasa krakowska Balcerzak i Spółka,  ser żółty bezlaktozowy Mlekovita, masło bezlaktozowe i masło klarowane Mlekovitabezglutenowa kawa Inka, ketchup bezglutenowy i musztarda bezglutenowa Roleski, ogórek zielony, pomidor, rzodkiewki, papryka czerwona, herbata owocowa Kawon

Bufet szwedzki: jogurt grecki naturalny, z serii Amarello: owsianka z owocami leśnymi, bezglutenowe musli Kolumbamusli Fruit Schaer, mleko bezlaktozowe, mleko ryżowe

II śniadanie: magiczny kubeczek (bakalie bezglutenowe Denver Food) – suszone i BIO: daktyle, figi, śliwki, morele oraz bakalie Kresto: rodzynki i pestki słonecznika, jabłka

Obiad: zupa kalafiorowa z batatami, włoski makaron bezglutenowy Caserecce DialSi z sosem pieczeniowym, schab pieczony w ziołach włoskich, surówka z kapusty pekińskiej, woda Staropolanka

PodwieczorekGOFRY JAGLANE BEZGLUTENOWE z włoską konfiturą BIO FiordiFrutta (truskawka); dla alergików: GOFRY BEZ JAJEK BEZGLUTENOWE;

KolacjaHAMBURGERY BEZGLUTENOWE z mięsem drobiowym, talerz warzyw: oliwki zielone, papryka czerwona, pomidory, sos hamburgerowy bezglutenowy Roleskiherbata z pokrzywy Kawon;

Talerz Pyszności na tarasie: kanapki bezglutenowe z serem żółtym bezlaktozowym i szynką gotowaną i ketchupem

 

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się