Batonik Milky Way zawiera słód jęczmienny i jest niedozwolony dla osób z celiakią, ale zdobyłam przepis na pyszne ciasto Milky Way bez glutenu. Polecam je z pełnym przekonaniem dla dzieci i dorosłych, na sobotę i niedzielę 😍, ale i na bezglutenowy Tłusty Czwartek (jeśli nie lubicie pączków). Na własne oczy widziałam, jak do ostatniego okruszka zjadali je uczestnicy zimowych wakacji bez glutenu w Moich Tatrach. Moje dzieci chodziły ciągle do kuchni po dokładki, a zazwyczaj nie przepadają za ciastem, więc coś jest na rzeczy. Bezglutenowe ciasto Milky Way łatwo upiec – to po prostu mocno kakaowy biszkopt przełożony kremem budyniowym na bazie dobrego masła. Zachowuje świeżość przez kilka dni, przetrwa nawet kilka godzin w szkolnej śniadaniówce (byle nie latem). Wypróbujcie – bezglutenowy Milky Way w zdrowym, domowym wydaniu 😁
Składniki na ciasto bezglutenowe Milky Way
(blacha o wymiarach około 20 x 25 cm- do placka)
SKŁADNIKI NA CIASTO
SKŁADNIKI NA KREM