Blog

Mieszanka na migdałowe brownie bezglutenowe Pięciu Przemian

20/04/2021

Mieszanka na migdałowe brownie bezglutenowe Pięciu Przemian

20/04/2021

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Zakochałam się. Bo jak wiecie, kocham deserową, wysokiej jakości czekoladę, a marka Pięć Przemian wprowadziła właśnie ekspresową mieszankę na migdałowe brownie bezglutenowe bez cukru klasycznego (buraczanego). Skład na szóstkę. Smak – na dziesiątkę. Nie mogłam się nie zakochać. Tym bardziej, że do mieszanki wrzucam tylko dwa jajka, trochę masła i mleka, mieszam łyżką i po 30 minutach mam gotowe luksusowe ciasto rzucające na kolana. Ich migdałowe brownie bezglutenowe bez cukru jest tak samo pyszne i zdrowe jak to, które zaproponowałam w książce „W kuchni Bezglutenowej Mamy” dostępnej w Sklep.bezglutenowamama.pl 😋 

Poezja, rozkosz dla podniebienia, lot dookoła kuli ziemskiej, wejście na Gerlach bez lin i przewodnika, przepłynięcie oceanu kajakiem – nie wiem, jak jeszcze mogę opisać doznania, które można odnieść do chwili, gdy do ust trafia pierwszy kęs migdałowego brownie bezglutenowego z Pięciu Przemian. Tym bardziej, że ciasto rozpływa się na podniebieniu, a na zmysły oddziałuje dodatkowo świadomość mega zdrowych składników. Tu niewiele idzie w boczki 😎

KLIK – TUTAJ OBEJRZYSZ I KUPISZ

BEZGLUTENOWĄ KSIĄŻKĘ KUCHARSKĄ AUTORSTWA MARTY KRZYŻANOWSKIEJ – SOŁTYSIAK

Ekspresowe ciasto bezglutenowe – brownie migdałowe bez cukru

Wiem od dawna, że jak ekipa z Pięciu Przemian się za coś weźmie, to rzuci nas, ludzi z celiakią i na zdrowej diecie bezglutenowej, na kolana. Tak jest i tym razem. Mieszanka na ekspresowe, migdałowe brownie bezglutenowe bez cukru KLIK to mistrzostwo świata. Głównym składnikiem (jest go najwięcej w produkcie) jest droga, pyszna i wartościowa mąka migdałowa, a nie cukier, jak w innych mieszankach na brownie bezglutenowe. Owszem, jest i cukier, ale kokosowy, który znacznie się różni od rafinowanego buraczanego. 

Migdałowe brownie bezglutenowe -rewelacyjna mieszanka

Owszem, jest i cukier, ale kokosowy, który znacznie się różni od rafinowanego buraczanego. Kolejne składniki mieszanki na bezglutenowe brownie to wysokiej jakości czekolada (bez cukru), kakao, mąka owsiana, pełnoziarnista mąka ryżowa, maranta trzcinowa, tapioka i sól himalajska. Dokładny skład mieszanki na migdałowe brownie bezglutenowe KLIK – tutaj znajdziecie. Nie ma się do czego przyczepić, serio. Same zalety – jak zawsze w produktach bezglutenowych marki Pięć Przemian. Do tego ekspresowe wykonanie (to też znak rozpoznawczy tej marki), szybkie pieczenie i studzenie – w ciągu 45 minut można postawić na stole fantastyczne, kosmiczne, bezglutenowe i zdrowe brownie bezglutenowe. Polecam jako zakochana po uszy 😁, ale i trzeźwo myśląca. Dieta bezglutenowa z takim ciastem to bajka 😍 A wszystkie produkty bezglutenowe marki Pięć Przemian są opisane zgodnie z unijnymi przepisami i są regularnie badane na zawartość glutenu. Bezglutenowa Mama również badała ich wyroby w laboratorium KLIK – są w pełni bezpieczne dla osób z celiakią. 

KLIK – TUTAJ KUPISZ

MIESZANKĘ NA MIGDAŁOWE BROWNIE BEZGLUTENOWE BEZ CUKRU

Moje migdałowe brownie bezglutenowe bez cukru – nieco inne

W mojej książce „W kuchni Bezglutenowej Mamy” dostępnej  w Sklep.bezglutenowamama.pl  jest również przepis na migdałowe brownie bezglutenowe bez cukru. Głównym składnikiem są u mnie migdały lub mąka migdałowa KLIK (nie ma żadnych innych mąk), jest sporo czekolady bez cukru (na bazie erytrolu lub maltitolu KLIK), bardzo dużo jajek i nieco ksylitolu. To migdałowe brownie bezglutenowe ma stosunkowo niski indeks glikemiczny, tym bardziej, że nie zawiera żadnej mąki ani skrobi. Przygotowuje się je równie szybko i łatwo, o czym przekonują się szczęśliwi posiadacze mojej książki z przepisami bez glutenu KLIK. Ale dla porównania zachęcam do wypróbowania gotowej mieszanki na migdałowe brownie bezglutenowe z Pięciu Przemian – ja się w nim zakochałam … 

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się