Bezglutenowe brownie można obecnie kupić w kilku sklepach internetowych i stacjonarnych, ale i tak nic nie zastąpi domowego wypieku. Znam wiele przepisów na brownie bez glutenu, ale w pensjonacie Moje Tatry (gdzie spędzamy wakacje) poznałam wyjątkowo lekką wersję. To bezglutenowe brownie bez mąki, wyjątkowe proste i łatwe w przygotowaniu. Zawiera tylko kilka składników, w tym mnóstwo czekolady, i każdemu się udaje, zapewniam :). Jeśli dodatkowo chcecie ograniczyć cukier w tym cieście, użyjcie bezglutenowej czekolady bez cukru, o dużej zawartości kakao. Od nazwy miejsca, w którym wypoczywamy, ciasto to nazwałam bezglutenowym brownie bez mąki – z Moich Tatr. Zerknijcie na przepis.
W pensjonacie z dietą bezglutenową Moje Tatry kuchnia serwuje wiele pyszności, o czym wiedzą goście spędzający tu ferie lub wakacje bez glutenu. W menu są pierogi ruskie, naleśniki, moskole, tatrzańskie bezglutenowe bułeczki z kasztanami – KLIKNIJ, domowe wędliny. Bywam w wielu hotelach i pensjonatach z dietą bezglutenową i wiem, że kuchnia w Moich Tatrach spełnia moje i dzieci oczekiwania w 100% :). TUTAJ przeczytasz o innych zaletach Moich Tatr.
KOMENTARZE