O rety jakie mi wyszły pyszne i puszyste! Zajadamy je rodzinnie i nie możemy przestać, cała blacha chyba zniknie!
To odrywane słodkie bułeczki bezglutenowe ze śliwkami, posypane pudrem, idealne na jesienne popołudnie 🍁
Tak bardzo się cieszę, że mam już wprawę w tych wypiekach i mogę się dzielić takimi przepisami z każdym, kto też lubi takie łakocie, a nie ma w pobliżu piekarni bezglutenowej, i aby skosztować małe co nieco, musi je upiec sam 👩🏻🍳
Chodźcie do kuchni, upieczemy je razem: odrywane słodkie bułeczki bezglutenowe nadziewane soczystymi śliwkami.
Uszykuj formę o wymiarach około 20 x 30; jeśli takiej nie masz. może być zwykła blacha piekarnikowa
Te bezglutenowe drożdżówki najlepiej przechowywać 1-2 dni w foliowym woreczku. Dobrym pomysłem jest też zamrożenie części bułeczek.
Ciasto klei się do rąk, więc by sobie pomóc, raz po raz wkładaj rękę do miseczki z mąką
Odrywane słodkie bułeczki bezglutenowe ze śliwką są gotowe, ale muszą ostygnąć ❤️ udekoruj je cukrem pudrem lub lukrem, odrywaj po bułeczce i jedz ze smakiem z całą rodziną
KOMENTARZE