Blog

Święta wielkanocne 2022 w bezglutenowym pensjonacie

01/04/2022

Święta wielkanocne 2022 w bezglutenowym pensjonacie

01/04/2022

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

Pierwsza czy kolejna Wielkanoc bez glutenu? Nieważne. Jeśli tylko chcecie spędzić Wielkanoc bez glutenu w rodzinnym gronie lub w kameralnym klimacie, ale z dala od garnków, zakupów i rozgardiaszu świątecznego, czeka na Was pensjonat Moje Tatry. To pierwszy i jedyny pensjonat bezglutenowy w 100%, którego niezwykła gospodyni jak co roku zaprasza na niezapomniane święta. Wielkanoc bez glutenu w górach to okazja na świętowanie w góralskim klimacie, ale również poznanie pysznych dań bezglutenowych, odpoczynek od codziennego gotowania, od przyziemnych zajęć. 

Bezglutenowa Wielkanoc 2022 – zaprasza bezglutenowy pensjonat Moje Tatry

W 2022 r. Wielkanoc przypada w połowie kwietnia: 17 i 18 kwietnia, ale tzw. pobyt wielkanocny trwa minimum 5 dni. Jeśli marzą Wam się święta bez rozgardiaszu w kuchni, spędzone w pensjonacie bezglutenowym u podnóża Tatr, a jednocześnie z dala od turystycznego zgiełku, to Moje Tatry są ciekawą opcją. Tym bardziej, że gospodyni Ela jak co roku zaskoczy gości pysznymi daniami z kuchni polskiej, góralskiej, ale i gruzińskiej. 

– Wielkanoc na Podhalu to niepowtarzalna atmosfera – budząca się do życia przyroda, malowanie pisanek, wizyta w kościele ze święconką, uroczyste świąteczne śniadanie i obowiązkowo sołdra  – zapowiada Elżbieta Porębska – Mędoń, gospodyni 100% bezglutenowego pensjonatu Moje Tatry. – Na dzieci czeka ekscytująca zabawa na warsztatach malarskich, dorośli w tym czasie będą mogli zrobić baranka z masła, będzie kapela i inne atrakcje. Jak już wiecie, również my pomagamy uchodźcom z Ukrainy uciekającym przed wojną, znaleźć bezpieczne schronienie – w tym roku po raz pierwszy będziemy obchodzić Wielkanoc dwa razy. Zapraszamy Was serdecznie! Czekamy na Was ❤
 
Szczegóły oferty Wielkanocy bez glutenu w górach znajdziecie na stronie pensjonatu Moje Tatry

Tutaj kupisz

Bezglutenową książkę kucharską, jakiej jeszcze nie było + ebook na thermomix

Święta bezglutenowe w górach – wsparcie dla pensjonatu dla osób z celiakią

Jak wspomniałam, Moje Tatry w Białym Dunajcu to pierwszy i jedyny w Polsce 100% bezglutenowy pensjonat, tym samym miejsce w pełni bezpieczne dla dzieci i dorosłych z celiakią. Prowadzi go Ela (na zdjęciu wyżej ze swoim gospodarskim przychówkiem), która sama ma celiakię. Gospodyni stawia na jakość i komfort gości, dlatego w Moich Tatrach:

  • wszyscy, nawet glutenożercy, jedzą bezglutenowo
  • na śniadanie i obiadokolację jesz ile chcesz
  • śniadania w pensjonacie bezglutenowym Moje Tatry obrosły już legendą – do wyboru jest tyle dań, że trudno wszystko spróbować ….
  • wędliny mają 100% mięsa (głównie marka Nik-Pol), sery są regionalne, oscypki i kozie sery od sąsiadki są prawdziwe, bułki bezglutenowe codziennie świeże i pieczone na miejscu
  • w tym pensjonacie bezglutenowym najedzą sie również weganie i wegetarianie na diecie bezglutenowej
  • na obiadokolację do wyboru są 2-3 dania
  • na specjalne zamówienie (dodatkowo płatne) goście mogą otrzymać pierogi, szarlotkę, chaczapuri i inne pyszności
  • karczma (czyli jadalnia) jest czynna całą dobę, goście mogą szykować sobie kawę, herbatę, posiłki (są tam lodówki i gazówka i mikrofalówka) – wszystko za free
  • goście czują się tam od pierwszego dnia jak jedna, wielka rodzina 

Wiem, że czasy są trudne i wielu z nas nie może sobie pozwolić na Wielkanoc bez glutenu poza domem, w górach. Kto jednak rozważa taką możliwość, zachęcam do zapoznania się z propozycją Moich Tatr. Pensjonat, prowadzony z pasją przez Elę, jej mamę i dzieci, ma za sobą trudne czasy pandemii Covid-19, gdy rząd zabronił na wiele miesięcy przyjmowania gości. Taki świąteczny pobyt w pensjonacie może być zatem formą wsparcia jedynego w Polsce projektu, tak ważnego dla rodzin i osób z celiakią. 

Tutaj kupisz

Bajkę terapeutyczną dla dzieci z celiakią i na dietach eliminacyjnych

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się