Wymyśliłam dzisiaj przepis: strucla bezglutenowa z naturalnej mieszanki chlebowej Dr Żurek bez glutenu i wyszła naprawdę świetnie - to dobra wiadomość dla tych wszystkich, którzy nie chcą korzystać z tzw. mixów i cenią sobie mąki jednorodne.
A mieszanki z tej maleńkiej piekarni Dr Żurek bez gluten to w sumie połączenie mąk jednorodnych i błonników, no i zero zamienników glutenu. Zatem żadne mixy, tylko naturalne mieszanki bezglutenowe.
Wracając do nwego przepisu na Wigilię bez glutenu. Strucla z makiem powędrowała już do zaprzyjaźnionej Irenki z mojego miasta i do mojego Taty, a ja zapraszam Cię do kuchni, upieczmy razem to wigilijne ciasto bezglutenowe.
A jeśli chcesz poznać inne moje przepisy bezglutenowe na Wigilie, zerknij w link poniżej, tam jest specjalny serwis świąteczny.
Bezglutenowe strucle z makiem wyjmij z pieca i studź na drewnianej deseczce, ciągle owinięte w papier. Gdy ostygną, zdejmij papier i udekoruj bezglutenowe rolady makowe pudrem lub lukrem i płatkami migdałowym.
KOMENTARZE