Bezglutenowe serniczki z patelni - jak od babci, czyli trzeci pomysł z cyklu "Śniadaniówka bezglutenowa z Schär”. Przepis jest naprawdę prosty, te serniczki naprawdę zawsze się udają! I można je usmażyć dzień wczesniej, a rano tylko zapakować do śniadaniówki.
Do tego bogata w warzywa kanapka z chleba bezglutenowego bogatego w błonnik i ulubiony owoc - z takim lunchboxem Twoje dziecko przetrwa w szkole kilka godzin bez głodu.
Przez 7 dni zaglądaj po nowy pomysł na drugie śniadanie dla małych i dużych brzuszków. Inspiruj się, korzystaj ze sprawdzonych przepisów i podpowiedzi Bezglutenowej Mamy, by Twoje dziecko rosło zdrowe i szczęśliwe.
Partnerem cyklu jest włoska marka Schär, lider na rynku żywności bezglutenowej w Europie, producent pieczywa, makaronów, ciastek, przekąsek i wszystkiego, co jest potrzebne w kuchni bez glutenu.



Chleb bezglutenowy Maestro Cereale Schär jest jednym z chlebów najbogatszych w błonnik. W 100 g pieczywa (4 kromki) jest aż 9,9 g błonnika. Dzienne zapotrzebowanie na błonnik to około 25-30 g.
Dziecko z celiakią ma wrażliwszy układ pokarmowy i nie może pozostawać głodne przez kilka godzin w szkole.
Dlatego bogaty i pożywny lunchbox to podstawa (bo w szkole dzieci na diecie bezglutenowej nie mają obiadów - link poniżej). Drugie śniadanie bezglutenowe musi być kolorowe, atrakcyjne dla dziecka i urozmaicone, by zachęcało do jedzenia.
KOMENTARZE