Myślisz, że wegańskie bezglutenowe jedzenie jest niedobre? Poznaj moje razowe pierogi bezglutenowe z czerwoną soczewicą - wegańskie i pyszne, pełne błonnika i białka!
Od niedawna staram się jeść roślinnie bezglutenowo, ograniczam mięso i produkty z hodowli zwierzęcej, dlatego szukam nowych smaków, a jednocześnie zdrowych pomysłów.
Mój najnowszy przepis, powiem nieskromnie, jest tak genialny, że bije na głowę wszystkie mięsne pierogi. Serio!
Razowe, wegańskie pierogi bezglutenowe ulepiłam z fenomenalnej, naturalnej mieszanki z dodatkiem zakwasu pełnej błonnika - z rzemieślniczej piekarni Dr Żurek bez glutenu. Ciasto wyszło lepsze, niż pszenne! A farsz wymyśliłam też "bogaty": czerwona soczewica, pieczarki, cebula, energetyzujące przyprawy ...
Poczytajcie przepis, nabierzcie apetytu i zerknijcie też na filmik na moim Instagramie (też poniżej).
Dlaczego są to razowe pierogi bezglutenowe? Bo powstają z mieszanki bogatej w błonnik i składniki mineralne.
Razowe, wegańskie pierogi bezglutenowe z soczewicą najlepiej smakują z dodatkiem zeszklonej cebulki, ale idealnie komponują się też z pietruszkowym pesto i z dodatkiem wszelkich warzyw, surowych, gotowanych czy pieczonych.
Z takimi przepisami, jak ten, wegańska dieta bezglutenowa naprawdę wydaje się bardzo atrakcyjna, prawda? Nawet jeśli lubisz mięso i nie chcesz z niego rezygnować, choćby wypróbuj pierogi bezglutenowe z czerwoną soczewicą i pieczarkami. Może przekonasz się do roślinnego jedzenia?
Podoba Ci się przepis? Wypijmy razem dobrą kawę, a Ty przy okazji wesprzesz rozwój portalu Bezglutenowamama.pl
👇
KOMENTARZE