Incola wprowadziła nowe pieczywo o dłuższej przydatności do spożycia: śniadaniowe bułki bezglutenowe. Są mięciutkie i gotowe do jedzenia od razu po otwarciu opakowania. Nie wymagają zatem odpiekania ani tostowania. W opakowaniu znajdują się trzy małe bułeczki bezglutenowe o wadze 40 g. Docenią to dzieci, które lubią wszystko, co małe, miękkie i puszyste.
Incola ma bardzo bogaty asortyment pieczywa bezglutenowego i stale poszerza tę ofertę. Najnowszym produktem są bułeczki śniadaniowe, które pojawiły się w sklepach równolegle z wegańską chałką bezglutenową z kawałkami czekolady. Ale miało być o bułeczkach. To chyba najmniejsze bułki bezglutenowe na polskim rynku, takie w sam raz na przerwę śniadaniową w szkole lub w pracy. Są mięciutkie i przyjemnie pachną, smakują z wszelkimi dodatkami, na słodko i słono. Jak wspomniałam nie trzeba ich odpiekać, więc sprawdza się na wyjazdach, zielonych szkołach z dietą bezglutenową czy na wakacjach bez glutenu pod namiotem. Ale jeśli podajecie je w domu na śniadanie lub kolację, skropcie je lekko wodą i podpieczcie przez 5 minut w piekarniku w 180 stopniach C. Staną się chrupiące i jeszcze bardziej puszyste. Same zalety! Jedyny minus to obecność białka jaja – jest go co prawda niewiele, ale nie jest to produkt dla dzieci z celiakią, a jednocześnie uczulonych na białko jaja.
Gdzie szukać śniadaniowych bułek bezglutenowych Incoli? Kupicie je m. in. w sklepach internetowych i patronackich producenta, m. in. w Friendly Food Shop. Tam bułeczki kosztuję 8,50 zł za opakowanie 120 g.
KOMENTARZE