Poznacie niebawem naturalny chleb bezglutenowy na zakwasie od Bezglutenowej Mamy. Opracowałam nową recepturę, wyłącznie na bazie mąk jednorodnych i naturalnych dodatków. Żadnej gumy guar czy ksantan, zero drożdży, cukru, słodzików czy spulchniaczy. Bo naturalny chleb bezglutenowy na zakwasie to wypiek prozdrowotny, dla osób z celiakią, które cenią prawdziwe jedzenie. Jestem z niego bardzo, bardzo dumna 🙂 Stali czytelnicy już wiedzą, że uwielbiam chleb bezglutenowy na zakwasie. Dlaczego? KLIK. Warto go kupować, a najlepiej piec we własnym domu, na początek nawet z miksów – KLIK PRZEPIS. A przepis naturalny chleb bezglutenowy na zakwasie od Bezglutenowej Mamy poznacie już wkrótce. Pojawi się w książce kucharskiej „W kuchni Bezglutenowej Mamy”. 

Główne składniki naturalnego chleba bezglutenowego na zakwasie od Bezglutenowej Mamy

Składnikiem, który moim wypiekom bezglutenowym na zakwasie umożliwił wejście na wyższy poziom, jest skrobia ryżowa marki SANO – KLIK. To moje odkrycie sezonu, dzięki któremu umiem stworzyć puszyste bezglutenowe wypieki na zakwasie wyłącznie na bazie mąk  jednorodnych. Tak, zdecydowanie – pojawienie się skrobi ryżowej bezglutenowej odmieniło moją kuchnię 🙂 

A jakie składniki znajdują się w przepisie na naturalny chleb bezglutenowy na zakwasie od Bezglutenowej Mamy? Zobaczcie – same cuda 🙂 

  • bezglutenowy zakwas ryżowy
  • bezglutenowa mąka gryczana/zmielona kasza gryczana bezglutenowa
  • bezglutenowa mąka ryżowa
  • mąka z soczewicy/ciecierzycy
  • skrobia ryżowa bezglutenowa
  • skrobia z tapioki bezglutenowa
  • mąka kukurydziana/jaglana
  • błonnik psylium
  • błonnik kakaowy
  • sól

 

Tak jak wspomniałam – przepis na ten chleb pojawi się w książce kucharskiej „W kuchni Bezglutenowej Mamy”, która zostanie wydana w 2020 r. Trwają właśnie intensywne prace nad zdjęciami 🙂 . A gdybyście szukali skrobi ryżowej bezglutenowej, obecnie można ją kupić w kilku innych sklepach internetowych, nie tylko u producenta. Jeszcze jedno: jeśli dbacie o zdrową i zbilansowaną dietę bezglutenową, dobry chleb jedzcie z dobrej jakości oliwą, pełnej ;olifenoli, o znakomitej kwasowości – dla mnie taką oliwą jest hiszpańska Casas De Hualdo z Oliwnego Raju KLIK.

Tutaj kupisz

Skrobię ryżową bezglutenową

Drukuj
Podziel się tym wpisem ze znajomymi!
    2020-04-08T10:34:41+00:0013 listopada 2019|