Poznacie niebawem naturalny chleb bezglutenowy na zakwasie od Bezglutenowej Mamy. Opracowałam nową recepturę, wyłącznie na bazie mąk jednorodnych i naturalnych dodatków. Żadnej gumy guar czy ksantan, zero drożdży, cukru, słodzików czy spulchniaczy. Bo naturalny chleb bezglutenowy na zakwasie to wypiek prozdrowotny, dla osób z celiakią, które cenią prawdziwe jedzenie. Jestem z niego bardzo, bardzo dumna ;) Stali czytelnicy już wiedzą, że uwielbiam chleb bezglutenowy na zakwasie. Dlaczego? KLIK. Warto go kupować, a najlepiej piec we własnym domu, na początek nawet z miksów – KLIK PRZEPIS. A przepis naturalny chleb bezglutenowy na zakwasie od Bezglutenowej Mamy poznacie już wkrótce. Pojawi się w książce kucharskiej „W kuchni Bezglutenowej Mamy”.
Składnikiem, który moim wypiekom bezglutenowym na zakwasie umożliwił wejście na wyższy poziom, jest skrobia ryżowa marki SANO – KLIK. To moje odkrycie sezonu, dzięki któremu umiem stworzyć puszyste bezglutenowe wypieki na zakwasie wyłącznie na bazie mąk jednorodnych. Tak, zdecydowanie – pojawienie się skrobi ryżowej bezglutenowej odmieniło moją kuchnię ;)
A jakie składniki znajdują się w przepisie na naturalny chleb bezglutenowy na zakwasie od Bezglutenowej Mamy? Zobaczcie – same cuda ;)
Tak jak wspomniałam – przepis na ten chleb pojawi się w książce kucharskiej „W kuchni Bezglutenowej Mamy”, która zostanie wydana w 2020 r. Trwają właśnie intensywne prace nad zdjęciami ;) . A gdybyście szukali skrobi ryżowej bezglutenowej, obecnie można ją kupić w kilku innych sklepach internetowych, nie tylko u producenta. Jeszcze jedno: jeśli dbacie o zdrową i zbilansowaną dietę bezglutenową, dobry chleb jedzcie z dobrej jakości oliwą, pełnej ;olifenoli, o znakomitej kwasowości – dla mnie taką oliwą jest hiszpańska Casas De Hualdo z Oliwnego Raju KLIK.
KOMENTARZE