Czekoladowy tort bezglutenowy „Malinowa krówka” to mój najnowszy przepis i jestem z niego bardzo dumna. Od tej pory nie piekę innych ciast na wyjątkowe okazje. Serio. „Malinowa krówka” – czekoladowy tort od Bezglutenowej Mamy jest fenomenalny. Połączenie dobrej czekolady, masy krówkowej, malin, galaretki i bitej śmietany jest n i e z i e m s k i e. O dziwo ten tort bezglutenowy nie tuczy, bo zjadasz tylko jedną porcję i nie zmieścisz więcej, mimo że oczy chcą jeszcze i jeszcze! Bo ten tort bezglutenowy nie powstał na biszkopcie, ale na porządnym cieście czekoladowym.
Uwierzcie, że przygotowanie takiego tortu nie jest skomplikowane, choć liczy on sobie aż 5 warstw. Jest jeszcze jedna zaleta, o której trzeba wspomnieć. 🍰 „Malinowa krówka” – czekoladowy tort od Bezglutenowej Mamy zachowuje świeżość przez kilka dni, bo … zamiast biszkoptu jest lekko wilgotne ciasto czekoladowe. Dlatego takie cudo można przygotować nawet 2 dni przed imprezą i przechowywać w lodówce. I ten tort z każdym dniem jest lepszy! Dlatego przepisem podzieliłam się z piekarnią Dr Żurek bez glutenu, której naturalna mieszanka również przyczynia się do dłuższej świeżości ciasta.
Składniki bezglutenowego ciasta czekoladowego
tortownica około 20 cm
KOMENTARZE