Ze sklepów znika makaron bezglutenowy Incoli w białym kartoniku. Od teraz makarony bezglutenowe tej marki są pakowane w ciemnozielone kartoniki. Nie zdziw się zatem, gdy będziesz szukać znanych sobie pudełek – nastaw się teraz na zielony kolor. Oczywiście doskonały skład, smak, sposób gotowania, zapach i wszelkie walory tego makaronu bezglutenowego pozostają bez zmian. 

Tutaj kupisz

Bezglutenową książkę kucharską, jakiej jeszcze nie było + ebook na thermomix

Bezglutenowy makaron  – teraz w zielonych kartonikach

Makaron bezglutenowy Incoli to wyższa półka – stąd taka, a nie inna cena. Opakowanie o wadze 250 g kosztuje średnio 10-12 zł, czyli ponad 40 zł za kilogram. Na cenę ma wpływ jakość, skład, idealny sposób gotowania, smak – to wszystko, co doceniają makaronożercy. Te makarony śmiało mogą konkurować z włoskimi makaronami bezglutenowymi. 

Zobacz skład, jest doskonały: mąka kukurydziana, skrobia kukurydziana, płatki ziemniaczane i glukoza. Jak widzisz jest to makaron bezglutenowy bez mąki ryżowej, co jest szczególnie ważne dla osób z celiakią i uczuleniem na ryż (a są tacy, uwierz mi). Jeszcze ważniejsze jest to, że makarony Incoli nie zawierają emulgatorów (mono i diglicerydów kwasów tłuszczowych). Docenią to osoby na zdrowej diecie bezglutenowej, a tych jest coraz więcej w Polsce. 

Incola to obecnie siedem rodzajów makaronów: 

  • orecchiette – małe uszka (uwielbiam je!)
  • fusili – świderki
  • fusili tricolore – świderki w trzech kolorach (doskonałe, bajecznie wyglądają i smakują)
  • tonarelli – nitka rosołowa
  • penne – rurki
  • pipette – krótkie kolanka
  • spaghetti 

Makaron bezglutenowy – idealnie się gotuje i zachowuje kształt