Domowy, jaglany chleb bezglutenowy podbił małe serduszka uczestników tegorocznych kolonii z Bezglutenową Mamą w Kudowie-Zdroju. Od soboty do wtorku, każdego dnia, piekłam po 13 bochenków jaglanego chleba bezglutenowego dla dzieci spędzających z nami wakacje. W cztery dni ponad 50 chlebów – to mój dotychczasowy rekord :). Piekłam jak na akord, bo zadziałała siła wyższa: z powodu świątecznego czwartku (Boże Ciało) również w piątek kurierzy nie dotarli na nasze kolonie i, chcąc nie chcąc, musieliśmy aż do wtorku piec chleb bezglutenowy dla całej gromadki. Piekłam chleby gryczane, jaglane i owsiane, ale największym powodzeniem cieszył się właśnie bezglutenowy chleb jaglany. Dzięki odpowiedniej proporcji miksu bezglutenowego oraz mąki jaglanej jest delikatny w smaku, a jednocześnie ma więcej wartości odżywczych i błonnika. Dlatego ten jaglany chleb bezglutenowy lubią dzieci :). Obiecałam to na FB, więc dzielę się przepisem.