Nie możesz glutenu, jajek, mleka i cukru, a lubisz słodkie wypieki? Spokojnie, odkąd są wegańskie markizy bezglutenowe bez cukru - Vanilla Creams z Schär, życie z alergiami jest prostsze.
Na spodzie z tych ciasteczek upiekłam coś genialnego, nie tylko na bezglutenową Wigilię. To ekspresowa tarta bezglutenowa z nadzieniem makowym, na spodzie z tych właśnie ciasteczek. Deser możesz wykonać w theromixie lub przy użyciu blendera.
Nie ma chyba ciasta, które powstaje szybciej! Ten przepis bezglutenowy przypadnie do gustu nawet osobom, które mają dwie lewe ręce w kuchni :) Serio!
Ta ekspresowa i wegańska tarta bezglutenowa kosztuje około 35 zł (średnica formy około 16 cm). To i tak zdecydowanie taniej, niż dwie porcje ciasta w kawiarni bezglutenowej, prawda? Tutaj bowiem ciasta pokosztuje 8 osób :)
KOMENTARZE