Istnieje cos takiego jak top ciast na Wielkanoc bez glutenu? Czy trzeba się trzymać tradycji? Co zrobić, żeby biszkopt nie opadał po upieczeniu? Czy kruche ciasto bezglutenowe musi się aż tak mocno kruszyć?
Odpowiedzi na te i inne pytania usłyszycie w webinarze o diecie bezglutenowej, zapraszam serdecznie na mój profil fejsbukowy, a relację obejrzycie również w YouTube.
Bezglutenowe ciasta na Wielkanoc - czy w ogóle coś takiego istnieje? Owszem, w książce kucharskiej oraz w e-booku "Bezglutenowa Wielkanoc na każdą kieszeń" są tradycyjne przepisy na te święta, ale ... moim zdaniem nikt nas nie zmusi do trzymania się tradycji.
No bo jeśli ktoś nie lubi mazurków i serników, a uwielbia struclę z makiem i stefankę, to kto mu zabroni postawić to na świątecznym stole?
Właśnie takie podejście będziemy promować na webinarze o diecie bezglutenowej już dzisiaj (czwartek, 23 marca o godz. 17) na profilu fejsbukowym Bezglutenowej Mamy - link poniżej).
Gościniami mojego webinaru o diecie bezglutenowej będą:
Okazją do webinaru o diecie bezglutenowej właśnie na temat ciast są nie tylko nadchodzące święta, ale również premiera najnowszego e-booka z przepisami bezglutenowymi.
Właśnie ukazało się moje kolejne "dziecko", e-book "Bezglutenowa Wielkanoc na każdą kieszeń". To kilka tygodni wytężonej pracy, sesji zdjęciowych, projektów graficznych: działo się!
Ale jak zawsze mojemu zespołowi zależało, by w sklepie interntowym Sklep.bezglutenowamama.pl ukazała się publikacja najwyższej jakości i łatwa w korzystaniu, postawiliśmy też na tanie, a jednocześnie łatwe przepisy, bo ... czasy są trudne.
Ponieważ jedną z gościń jest Malgosia z piekarni Putka Bez Glutenu, na webinarze nie zabraknie tematu ciast, które będzie można tam zamówić na bezglutenową Wielkanoc. O szczegółach opowie Małgosia, ale już teraz zdradzę, że będzie pysznie!
Niedawno miałam okazję spróbować ich najnowszy, bezglutenowy mazurek figowy. Opakowanie o wadze 230 g było dla mnie ... na raz, do jednej kawy.
Kroiłam wąskie paseczki, delektowałam się smakiem i konsystencją i czekoladą o góry i nuta kajmaku i figami i pomarańczą .... I nagle talerz był pusty. Zjadłam sobie prawie 900 kalorii!
Czym prędzej pobiegłam na siłownię (filmik - link poniżej), by to spalić i nie mieć żadnych wyrzutów sumienia. Niestety, taka rola bezglutenowej influencerki...
Żeby coś dobrze opisać, musi zjeść, a przecież jeden kawałeczek nie odda całej gamy smaków, prawda? Rozumieją mnie na pewno wszystkie łasuchy bezglutenowe i glutenowe też ;)
Na webinarze poznacie więcej nowości piekarni Putka Bez Glutenu na Wielkanoc, będzie smakowicie!
Poniżej webinar o diecie bezglutenowej: Czy każdy pacjent z celiakią zachoruje na cukrzycę?
KOMENTARZE