Jak zrobić pyszne, atrakcyjne i szybkie śniadanie bezglutenowe, gdy zaśpisz lub masz pusto w lodówce? Co powiesz na bezglutenowe wrapy z tapioki nawodnionej, które masz gotowe w ciągu jednej minuty? Smażysz je bez tłuszczu i wody na suchej patelni, zwijasz w pół, a do środka wkładasz to, co masz w lodówce: pieczone warzywa, twarożek, pulpę z pieczonej dyni lub buraków, gorącą i gęstą owsiankę z cynamonem i setki innych cudów. Na wrapa możesz też wbić rozkłócone jajko z przyprawami i po chwili zjadasz omlet z chrupiącym wrapem. Nie jest to bajka?
Bezglutenowe wrapy z tapioki nawodnionej traktuj jak … naleśniki. Choć nie powstają z mąki, tylko z tapiokowych kuleczek, i nie są tak elastyczne jak naleśniki, spełniają tę samą rolę: nadają się do nadziewania wszelkimi cudami. Ważna uwaga: wrapy mają neutralny, delikatnie kwaskowy smak, zatem najlepiej podawać je z wyrazistym, dobrze doprawionym farszem, słodkim lub wytrawnym.
Saszetka tapioki nawodnionej kosztuje 2 zł – nie jest to dużo jak naturalny produkt, gotowy do jedzenia po minucie smażenia.
KOMENTARZE