Ryba w bezglutenowym cieście naleśnikowym i w zalewie pomidorowej z cebulą to chyba mój ostatni w tym roku przepis na Wigilię gluten – free. Danie zwie się też rybą w pomidorach lub rybą w cieście naleśnikowym i słodko-kwaśnym sosie pomidorowym, ale mniejsza o nazwę. Smak się liczy i prostota! Gdy wieczorem przygotowałam to danie na próbę, Zosia zjadła niemal całą porcję i ledwie uratowałam co nieco do zdjęć w studio. Tak jej smakowało! Jeśli i Wam się spodoba przepis na rybę w bezglutenowym cieście naleśnikowym i słodko-kwaśnym sosie pomidorowym, to jeszcze zdążycie zrobić zakupy ;) Wczoraj jedna z sióstr przypomniała, że nasza Mama serwowała to danie zamiast klasycznej ryby po grecku. Wtedy mój wzrok padł na nowy mix uniwersalny Balvitenu do naleśników i już wiedziałam, że muszę TO zrobić… Pierwsza próba i udana degustacja wskazują na to, że ta ryba w bezglutenowym cieście naleśnikowym wejdzie również do naszego wigilijnego, bezglutenowego menu ;)
KOMENTARZE