Blog

Relacja z konferencji o celiakii i diecie bezglutenowej Wrocław 2018

12/03/2018

Relacja z konferencji o celiakii i diecie bezglutenowej Wrocław 2018

12/03/2018

Drukuj
UDOSTĘPNIJ

1 z 13

Relacja z konferencji o celiakii i diecie bezglutenowej Wrocław 2018

Relacja z konferencji o celiakii i diecie bezglutenowej Wrocław 2018

1 z 13

 Relacja z konferencji o celiakii i diecie bezglutenowej Wrocław 2018

W chorobie trzewnej często występuje niedokrwistość z niedoboru żelaza, nie zaleca się wprowadzania diety bezglutenowej bez wskazań lekarskich, a ścisła dieta bezglutenowa u pacjenta z celiakią i cukrzycą zapobiega powikłaniom. Przeczytajcie też poniżej, jak tworzy się specjalizacja na rynku żywności bezglutenowej w Polsce. Zobaczcie, którzy producenci są liderami na rynku pieczywa bezglutenowego, a którzy wyspecjalizowali się w słodyczach. Jedno jest pewne: najwięksi dotychczasowi gracze nadal są w czołówce producentów. I drugi fakt: największa walka o klienta na diecie bezglutenowej toczy się w kategorii pieczywa. Tu graczy ciągle przybywa. Oto niektóre fakty z sobotniej konferencji z okazji XIII Międzynarodowego Dnia Celiakii oraz X-lecia wrocławskiego oddziału Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej (sobota, 10 marca 2018). Słuchaczy przyciągnął do Wrocławia ciekawy program, pełen wykładów i spotkań z producentami żywności bezglutenowej.  Zerknijcie również do galerii zdjęć – kliknij.

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się