W ostatni dzień wakacji zdążyłam poprowadzić słodkie warsztaty bezglutenowe w pensjonacie w Tatrach. 17-letni Kamil zaproponował tiramisu bezglutenowe (bo wypatrzył przy kawiarce bezglutenowe, podłużne biszkopty Savoiardi) i tak mu się spodobała "robota", że nie odstępował miksera na krok. Kilka godzin później wszyscy goście pałaszowali bezglutenowe tiramisu: mocno kawowe, posypane dobrym kakao, porządnie schłodzone. Acha, z uwagi na dzieci zrezygnowaliśmy z dodatku alkoholu, ale nikomu to nie przeszkadzało. Chcecie poznać przepis na szybkie tiramisu bezglutenowe z moich warsztatów? Znajdziecie go poniżej.
PRZEPIS NA TIRAMISU BEZGLUTENOWE
A krótką historię 17-letniego Kamila oraz komentarze czytelników znajdziecie w poście na Facebooku:
Kilka razy w roku prowadzę kulinarne warsztaty bezglutenowe dla rodzin, dzieci i singli i wszystkich chętnych. Przygotowujemy bułki, chleby, pierogi, drożdżówki, pizzę, ciasteczka, ciasta drożdżowe, pyzy na parze - słowem wszystko, czego oczekują uczestniczki i uczestnicy. Program warsztatów bezglutenowych jest komponowany stosownie do potrzeb, bo na to pozwala kameralna formuła i spontaniczny, luźny charakter zajęć.
KOMENTARZE