Gdy opublikowałam przepis na bezglutenowe bułeczki bez mąki ryżowej, na bazie mixu uniwersalnego Incoli, mąki z quinoa i zastępnika jaja w proszku, odezwały się głosy z prośbą o modyfikację receptury. Chodziło o przepis na pożywne bułeczki bezglutenowe z jajkami i bez quinoa, ale również na bazie tego samego mixu uniwersalnego bez mąki ryżowej, którego macie spore zapasy w kuchennych szafkach. Popracowałam trochę nad mikserem i mam: przepis na bezglutenowe bułeczki z jajkami i owsem. Pożywne, mięciutkie i puszyste, długo świeże, a przy tym wzbogacone błonnikiem i cennymi składnikami z owsa. Z przyjemnością się dzielę recepturą, a cenne porady o wyrabianiu ciasta bezglutenowego i wypiekach gluten free znajdziecie w mojej najnowszej książce kucharskiej „W kuchni Bezglutenowej Mamy” KLIK.
Wiadomość z ostatniej chwili, od Incoli: w jednym ze sklepów internetowych jest promocja ma mix uniwersalny 3+1, ponoć super cena KLIK.