Zaledwie 50 groszy kosztuje jeden naturalny, zdrowy, sycący, pyszny i pełen błonnika naleśnik bezglutenowy z ciemnej mieszanki wypiekowej do chleba! Tak, nauczyłam się już, że naturalne mieszanki z piekarni Dr Żurek bez glutenu są w zasadzie uniwersalne i można z nich przyrządzić wiele potraw, nie tylko chleby czy bułki. Sporo inspiracji można czerpać z ich profilu na fejsbuku, tam naprawdę jest skarbnica przepisów bezglutenowych. Ponieważ coraz więcej osób polubiło te mieszanki, również na swoim blogu stworzyłam specjalną kategorię przepisów KLIK, publikowanych w porozumieniu z właścicielem piekarni. Jedną z prostszych receptur jest ta na naleśniki bezglutenowe za 50 groszy! A dlaczego one są takie tanie? Bo naturalna mieszanka Dr. Żurka, zawierająca aż cztery rodzaje błonnika i zero chemii, kosztuje niespełna 10 zł za 500 g. Na cztery naleśniki potrzeba zaledwie 60 g mąki!
KOMENTARZE