A gdyby tak upiec brioszki bezglutenowe dla całej rodziny, na Wielkanoc albo po prostu na sobotę do popołudniowej kawki? Mam sprawdzony przepis, naprawdę łatwy i tylko z kilku składników.
Te słodkie bułeczki bezglutenowe rozpływają się w ustach, są cudnie mleczne w smaku, puszyste i lekkie jak piórko, co zachwyci nie tylko dzieci na diecie bezglutenowej, ale wszystkich domowników.
Zapraszam do kuchni, gdzie razem stworzymy pyszne brioszki bezglutenowe.
Potrzebna Ci będzie forma do pieczenia o wymiarach około 25 x 35 cm i arkusz papieru do pieczenia
Te słodkie bułeczki bezglutenowe rozpływają się w ustach, są cudnie mleczne w smaku, puszyste i lekkie jak piórko.
Jeśli nie masz kandyzowanej skórki cytrynowej, zetrzyj na tarce wyparzoną cytrynę i powstałe wiórki wsyp do ciasta.
Brioszkę można przechowywać w foliowym woreczku, a jeśli sczerstwieje na 2-3 dzień, można ją podpiec około 7 minut w 160 st. C. Słodkie bułeczki bezglutenowe można też mrozić.
Podoba Ci się mój przepis? Chcesz wspierać rozwój portalu Bezglutenowamama.pl? Możesz kliknąć w ikonę poniżej, wypijmy razem dobrą kawę :)
👇👇👇👇👇
KOMENTARZE