Uwielbiam dynię hokkaido i gdy jest sezon, szykuję ją bardzo często, najczęściej w postaci zup lub zapiekam na blasze z rożnymi dodatkami. Łatwo się z nią pracuje, bo nie trzeba obierać ze skórki, i jest taka mięciutka i aromatyczna, po prostu najlepsza!
Niedawno wymyśliłam moim parówkożercom dynię zapiekaną z parówkami bezglutenowymi – i to był strzał w dziesiątkę.
Mega prosty przepis, to obiad lub kolacja gotowa w 30 minut, a tylko 5 minut pracy!
Jeśli użyjecie parówki bezglutenowe o zawartości 100% mięsa, to danie jest w pożywne i bogate w białko, tak ważne zwłaszcza w żywieniu dzieci, ale nie tylko.
Gotowi na wspólne gotowanie? To zapraszam do kuchni Bezglutenowej Mamy
A jakie są Wasze ulubione przepisy bezglutenowe z dynią w roli głównej?
KOMENTARZE