12/03/2018
12/03/2018
Ciekawe wykłady, stoiska producentów żywności bezglutenowej, integracja i cudowne spotkania – tak było na sobotniej (10 marca 2018) konferencji z okazji XIII Międzynarodowego Dnia Celiakii oraz X-lecia wrocławskiego oddziału Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Na stoiskach wystawców wyraźnie była widoczna rysująca się specjalizacja na rynku żywności gluten-free. Zobaczcie w galerii zdjęć, którzy producenci są liderami na rynku pieczywa bezglutenowego, a którzy wyspecjalizowali się w słodyczach lub przekąskach. Jedno jest pewne: najwięksi dotychczasowi gracze nadal są w czołówce producentów. I drugi fakt: największa walka o klienta na diecie bezglutenowej toczy się w kategorii pieczywa. Tu graczy ciągle przybywa. Dlaczego? Bo bez chleba nie umiemy żyć, a trudno stworzyć pieczywo bezglutenowe, podobne w smaku do glutenowego :). TUTAJ – relacja z konferencji.
Zapisz się
KOMENTARZE