To jedno z lepszych gotowych ciast – piernik bezglutenowy z piekarni PUTKA BEZ GLUTENU. Pełen dobrego kakao i powideł tak dobrych, jak domowe. Jest wypieczony na bazie prawdziwych jaj i oleju kokosowego. Nie zawiera skrobi pszennej bezglutenowej ani mąki kukurydzianej. Co najważniejsze: jest pyszny i smakuje również glutenożercom. Po wiosenno-letniej przerwie piernik bezglutenowy wrócił znów do sprzedaży i można go zamawiać w sklepie internetowym www.putka.pl/sklepbezglutenu. Jeśli mowa o pierniku – czy i Wam zapachniało bezglutenowym Bożym Narodzeniem?
Obecnie niemal wszystkie ciasta bezglutenowe smakują identycznie, jak glutenowe. Zarówno te domowe, jak i z bezglutenowych cukierni. To zasługa dobrych składników i coraz lepszych receptur.
I właśnie taki jest piernik bezglutenowy PUTKA BEZ GLUTENU. Jedliśmy go wczoraj u rodziny w Wolsztynie – i smakował wszystkim bez wyjątku. Ma wyczuwalną nutę dobrego kakao i świetnych powideł, zachowuje zwartą konsystencję podczas krojenia, nie kruszy się. Same zalety. Podejrzewam, że pojawił się w ofercie sklepu, by subtelnie zasygnalizować klientom, że zbliża się bezglutenowe Boże Narodzenie. Bo to właśnie z tymi świętami kojarzy się nam piernik – korzenny, aromatyczny, mocno kakaowy. Jeśli chcecie upiec samodzielnie piernik na bezglutenowe Boże Narodzenie – TUTAJ znajdziecie mój przepis (zdjęcie poniżej). A jeśli nie zdążycie ze wszystkimi wypiekami, piernik bezglutenowy z PUTKI jest w zasięgu ręki :). Podobnie jak szarlotka, sernik, ciasto Zebra, ciasto bananowe bezglutenowe i wiele innych smakołyków.
KOMENTARZE