Czy macie dość bułek bezglutenowych, które zamieniają się w kamień już na drugi dzień po wypieku? Dość mrożenia i odpiekania? Jeśli tak, to znalazłam rozwiązanie: mam przepis na białe i długo świeże bułeczki bezglutenowe dla dziecka. Te bułki bezglutenowe zachowują świeżość nawet trzy dni po wypieku! Wszystko dzięki sekretnemu i taniemu składnikowi. Moje bułeczki bezglutenowe zachowują długo świeżość dzięki … gotowanym ziemniakom. Oczywiście ten dodatek nie jest w ogóle wyczuwalny ani w konsystencji, ani w smaku. Długo świeże bułki bezglutenowe z ziemniakami są pyszne, łatwo je przekroić, a delikatny miękisz zachwyci i dorosłych, i dzieci, i glutenożerców. Te bułeczki wypiekam z nowego Mixu B – Bread Mixu Dr. Schär – bez alergenów, z dodatkiem mąki z brązowego ryżu i soczewicy. Dzięki temu, że do ciasta dodaję ziemniaki, zużywam mniej mąki – a to spora oszczędność. Wypróbujcie ten przepis, ale najpierw zerknijcie do poradnika – DLACZEGO TAK TRUDNO UPIEC BUŁKI BEZGLUTENOWE. A potem cieszcie oko i serce na widok dzieci, zajadających z apetytem miękkie bułeczki bezglutenowe z szynką, miodem, serkiem lub domowym pasztetem.