Mimo pochmurnej pogody trzeciego dnia kolonii – w czwartek 12 lipca – wyruszyliśmy na Szczeliniec Wielki. Menu było dostosowane do wyprawy i jak zawsze apetyczne. Rano powitałyśmy dzieci świeżo upieczonymi, chrupiącymi bułkami bezglutenowymi oraz domowym chlebem owsianym pełnym ziaren. Wyobrażacie sobie, jak pachniało w kuchni i jadalni? Zobaczcie na cale menu z trzeciego dnia kolonii z Bezglutenową Mamą 2018.
Śniadanie: świeżo upieczone domowe bułki bezglutenowe z mixu Bakels Multiseed, świeżo upieczony domowy chleb owsiany Pięć Przemian z pestkami dyni, bezglutenowy świeży bochenek ciemny z ziarnami Balviten, polędwiczka ze Spichrza Nik-Pol, szynka drobiowa, ser żółty bezlaktozowy Mlekovita, serek wiejski bezlaktozowy Mlekovita, masło bezlaktozowe Mlekovita, masło klarowane Mlekovita, mix warzyw (pomidor, ogórek zielony, oliwki, papryka żółta i czerwona, rzodkiewki), herbata z pokrzywy Kawon, bezglutenowa kawa Inka.
Bezglutenowy bufet szwedzki: kiwi, z Mlekovity: jogurt bezlaktozowy, mleko bezlaktozowe 3,2%, musli truskawkowo – malinowe Incola, jaglanka z malinami Amarello, woda mineralna Staropolanka.
Świeże bułki bezglutenowe Balviten z szynką i serem żóltym, papryka, Salinis – precelki bezglutenowe Schaer, jabłka, banany, woda mineralna Staropolanka, bezglutenowa czekolada deserowa Torras.
Zupa ogórkowa, spaghetti (makaron i sos bezglutenowy Barilla), woda mineralna Staropolanka ze świeżo wyciśniętą cytryną.
Zapiekanki ze świeżych bagietek bezglutenowych Balviten, tarty ser żółty bezlaktozowy, kiełbasa krakowska sucha drobiowa Balcerzak, mix warzyw, chleb, masło, ketchup bezglutenowy Roleski, herbata owocowa.
KOMENTARZE