Potrzebujesz ekspresowo do szkoły lub przedszkola pomarańczowe babeczki bezglutenowe bez mleka? Takie puszyste, lekkie i pyszne? Niedużą porcję? Te babeczki bezglutenowe będą gotowe w 30 minut, zobacz przepis!
Tylko 5 podstawowych składników, które są w każdej kuchni bezglutenowej, i Twoje muffinki bezglutenowe bez mleka mogą wędrować z przedszkolakiem lub uczniem na zajęcia lub urodzinki.
Kluczowym składnikiem jest bezglutenowa mąka uniwersalna Mehl Farine lub Mix C Patisserie marki Schär, dostępne w Rossmannie oraz w wielu innych sklepach stacjonarnych i internetowych.
Jest jeszcze coś: szczególnego, niebiańskiego smaku tym babeczkom dodaje starta skórka pomarańczowa lub cytrynowa. Ich aromat sprawi, że wszyscy będą chcieli od Ciebie ten przepis bezglutenowy!
Uwaga: wszystkie składniki babeczek bezglutenowych muszą mieć pokojową temperaturę. Jajka i majonez wyjmij z lodówki przynajmniej godzinę wcześniej.
KOMENTARZE