Dzieciom i dorosłym z celiakią, którzy szukają makaronu podobnego do glutenowego – w smaku, konsystencji, zapachu i jakości – polecam makaron bezglutenowy Barilla. Najlepszy! Doskonale się gotuje, nie skleja się, ma jasny kolor i glutenożercy nie rozpoznają, że jedzą makaron bez glutenu :). Przykład? Córka znajomych z celiakią z zasady nie chce jeść niczego bezglutenowego, bo mówi, że wszystko jest niedobre. Ale gdy bez uprzedzenia podali jej makaron Barilli, zjadła ze smakiem i od tej pory zmieniła zdanie o diecie gluten-free:). Kto był na wakacjach z Bezglutenową Mamą ten spróbował zarówno spaghetti, jak i penne bezglutenowego Barilla. Jedliśmy go na koloniach z dietą bezglutenową w naszej bazie – w Jagusi w Kudowie-Zdroju, jak również podczas wycieczki do Międzygórza. Gdzie szukać tych makaronów? M. in. w sieci Carrefour. W Polsce dostępne są tylko dwa rodzaje bezglutenowego makaronu Barilla, natomiast we Włoszech jest ich zatrzęsienie… Byłam widziałam, próbowałam ;)
Tańsze makarony bezglutenowe dostępne w Polsce i za granicą mają różny skład, cenę, jakość. Nie zawsze zachwycają, nie zawsze dobrze się gotują. Natomiast Barilla ma same zalety. Dlatego używaliśmy go na naszych koloniach z dietą bezglutenową. I zawsze znikał do ostatniej nitki czy rurki ;)
Jeśli zatem od niedawna jesteście na diecie bezglutenowej i poszukujecie sprawdzonego makaronu – Barilla będzie na pewno trafionym wyborem. Mam nadzieję, że ten włoski potentat makaronowy stworzy również makaron pełnoziarnisty w wersji bezglutenowej. Na razie taki produkt nie jest dostępny nawet we Włoszech… Czekamy zatem ;)
KOMENTARZE