Jakie one są boskie! Mięciutkie w środku, chrupiące na zewnątrz! Oto imbirowe muffinki bezglutenowe bez mleka, które smakują lepiej, niż pszenne! Naprawdę każdemu się udadzą!
Wystarczy zaledwie 30 minut, by te puszyste babeczki bezglutenowe stały na stole, przed Twoimi dziećmi czy przyjaciółmi.
Wyobraź ro sobie: jesienny wieczór, zapach liści za oknem, płomyk świeczki, rozgrzewająca herbata i te boskie imbirowe muffinki bezglutenowe....
To co, idziemy piec? Ze mną dieta bezglutenowa jest naprawdę smaczna, szybka i tania!
Te imbirowe muffinki bezglutenowe będą też świetnie smakować z innymi owocami, możesz też zupełnie je pominąć, jeśli twoje dziecko ma np. wybiórczość pokarmową.
Wskazówka: jeśli używasz silikonowych foremek do muffinek, najpierw posmaruj je masłem i oprósz bezglutenową bułka tartą.
Jeśli dieta bezglutenowa to nowość w Twoim życiu, pewnie wypieki sprawiają Ci jeszcze trudność. Dlatego przygodę z życiem glutenfree zacznij małymi krokami. Sięgaj po proste przepisy bezglutenowe, które nie wymagają dużo pracy.
Nie bierz się od razu za pierogi czy kruche rogaliki, żeby się nie zniechęcić. Niech to będą właśnie szybkie muffinki bezglutenowe. Najlepiej smakują jesienią i zimą, są takie rozgrzewające....