To wiadomość roku! Po raz pierwszy w Polsce są dostępne świeże, gotowe spody bezglutenowe do pizzy z wysokimi brzegami, na aluminiowej tacce, gotowe do obłożenia dodatkami i odpieku!
Producentem jest ceniona w cały kraju Pizza Naturalna z Poznania, która opracowała nową technologię pakowania świeżych spodów. Dzięki temu są zachowane wszystkie walory doskonałego włoskiego ciasta, a także dłuższy termin przydatności do spożycia.
Świeże spody bezglutenowe do pizzy można zamawiać kurierem lub do paczkomatu albo kupowac stacjonarnie w pizzerii przy ul. Hetmańskiej w Poznaniu.
Nadal w ofercie sklepu i pizzerii są gotowe pizze bezglutenowe, z różnymi dodatkami, w tym wegańskie, sezonowe i na czarnym spodzie.
To innowacyjny produkt, który składa się z wypieczonego, gotowego do dalszego przygotowania spodu pizzy.n
Spody są bezglutenowe, z wysokimi brzegami, zapakowane na aluminiowej tacy, co ułatwia ich dalsze przygotowanie i pieczenie. Taca zapewnia także bezpieczeństwo odpiekania, chroniąc pizzę przez ewentualnym zanieczyszczeniem glutenem w piekarniku.
Jedno jest widoczne gołym okiem: świeże spody z Pizzy Naturalnej mają zachowane wysokie brzegi, które po podpieczeniu wraz z dodatkami stają się chrupiące i apetyczne, jak prosto z pieca.
Jest to możliwe dzięki innej technologii pakowania spodu pozbawionego dodatków.
Jeśli masz piec "bezpieczny" dla osoby na diecie bezglutenowej, upiecz pizzę z nałożonymi dodatkami bez tacki, wtedy cały spód będzie mega chrupiący!
Fajnie jest zamówić gotową pizzę bezglutenową i tylko ją podpiec, ale wielu doceni zalety samych spodów (na drożdżach lub bez). Są dużo tańsze i każdy samodzielnie dopasuje sobie ulubione dodatki.
Co ważne, dostępne są również czarne spody bezglutenowe, z dodatkiem aktywnego węgla. Ta opcja nie jest możliwa w przypadku wysyłki pizzy z dodatkami. Czarną pizzę bezglutenową można zjeść jedynie stacjonarnie w pizzerii lub we własnym domu.
Gotowa pizza z dodatkami ma identyczny skład jak sam spód, ale jest pakowana w innej technologii, która gwarantuje świeżość i wysoką jakość całego produktu. Dlatego nie ma chrupiących i zaokrąglonych brzegów.
Wiele osób twierdzi, że najlepsza pizza bezglutenowa jest właśnie ta z Pizzy Naturalnej. Że najbardziej włoska i najbardziej zbliżona do pszennej. Mój syn (może gluten) jada wyłącznie pizzę od nich!
Ta pizzeria bezglutenowa w Poznaniu rok temu zrewolucjonizowała rynek bezglutenowy w Polsce nie tylko wysoką jakością ciasta i włoskich składników, ale również wysyłkową sprzedażą świeżych produktów.
Jeśli jeszcze nie znacie ich wyrobów (pizze, pierogi, kluski), skorzystajcie dziś z okazji: do 14 listopada spód pizzy jest 30% tańszy!
Świeże spody do pizzy to jeden hit, ale tuż przed Halloween Pizza naturalna wymyśliła coś jeszcze: pierogi bezglutenowe z czarnego ciasta!
Miały subtelnie inny smak, były dostępne ze wszystkimi farszami (a Pizza naturalna ma ich sporo, włącznie z wegańskimi).
Obecnie są niedostępne w sklepie internetowym, pewnie z powodu akcji świątecznej, która oznacza w pizzerii pracę 24 godziny na dobę, tyle spływa już zamówień na Wigilię bez glutenu.
KOMENTARZE