Blog

Gotowe ciasta bezglutenowe z rzemieślniczej piekarni dr. Żurka

23/09/2022

Gotowe ciasta bezglutenowe z rzemieślniczej piekarni dr. Żurka

23/09/2022

Drukuj
UDOSTĘPNIJ
Najlepsze przepisy na bezglutenowe babki!

Kto już zna gotowe ciasta bezglutenowe z piekarni Dr Żurek bez glutenu?

Rzemieślnicza piekarnia bezglutenowa Dr Żurek bez glutenu istnieje już blisko 3 lata i choć jej hitem są naturalne chleby bogate w błonnik, to nie brakuje smakoszy ich słodkich wypieków. W ofercie są trzy świeże produkty, a tylko sezonowo pojawia się wyśmienity piernik z dżemem porzeczkowym. Trzy ciasta bezglutenowe to niby mało, ale z drugiej strony nie mogą się znudzić, bo przyozdobione cukrem pudrem, czekoladą, lukrem czy owocami, za każdym razem smakują inaczej.

Potwierdzają to uczestnicy specjalistycznych kolonii bezglutenowych, którzy w czasie tego samego turnusu domagają się 2-3 - krotnie babeczek waniliowych na podwieczorek :) 

Co jest przyczyną tego, że ciasta bezglutenowe od Dr. Żurka cieszą się taką popularnością? Z pewnością fakt, że bezglutenowa piekarnia to filia tej klasycznej, pszennej. Zatem cukiernicy mają duże doświadczenie i wiedzą, jak dążyć do ideału w wypiekach bezglutenowych. 

Tak przy okazji: wiedzieliście, że piekarnia w swoim sklepie internetowym zamieszcza bieżące wyniki badań na gluten? Brawo, świetna inicjatywa! 

I jeszcze coś: chleby bezglutenowe i ciasta są wypiekane na bieżąco, pod konkretne zamówienie w sklepie internetowym, zatem do klienta dociera zawsze towar pierwszej świeżości.

Sklep internetowy bezglutenowej piekarni rzemieślniczej Dr Żurek bez glutenu

Waniliowe babeczki bezglutenowe - przysmak dzieci w każdym wieku

Coś wyjątkowego mają w sobie waniliowe babeczki bezglutenowe Dr. Żurka, bo dzieci je wręcz kochają. Serio, to właśnie ten przysmak na koloniach u Bezglutenowej Mamy. W opakowaniu są 3 babeczki, każda o wadze 50 g. Czyli w sam raz do bezglutenowej śniadaniówki albo na podwieczorek.

Babeczki nie mają żadnych ozdób, co ułatwia przesyłkę, ale również pozwala domownikom na własne pomysły: cukier puder, lukier z białka jaja, klasyczny lukier, roztopiona czekolada - słowem: co kto lubi. Opakowanie 150 g kosztuje 10,49 zł. 

Z alergenów w składzie babeczek są świeże jajka, serwatka oraz mleko w proszku. Nie ma natomiast soi, orzechów czy owsa bezglutenowego.

Waniliowe babeczki bezglutenowe - przysmak dzieci w każdym wieku
Poznaj skład waniliowych babeczek bezglutenowych Dr. Żurka

Bezglutenowe ciasto marmurkowe

Babki marmurkowej Dr. Żurka niewielu osobom trzeba zachwalać, bo Ci, którzy ją spróbowali, podobno zamawiają ją regularnie. Tak przynajmniej wyczytałam latem na fejsbukowym profilu piekarni Dr. Żurka. 

To gotowe ciasto bezglutenowe jest puszyste, lekka, nieprzesłodzone...  Smakuje jak bezglutenowa babka domowa, a raczej jak.. pszenna babka domowa, serio! babka o wadze 270 k kosztuje 11,49 zl.

Bezglutenowe ciasto marmurkowe
Poznaj skład marmurkowej babki bezglutenowe Dr. Żurka

Czekoladowo - śmietankowa muffinka bezglutenowa

To chyba pierwsze gotowe ciasto bezglutenowe, które pojawiło się u Dr. Żurka. Mowa o muffince czekoladowo - śmietankowej na bazie jaj, skrobi ziemniaczanej i mleka.

W opakowaniu są dwie muffinki, każda o wadze 75 g. Puszyste, lekkie , przepyszne! Cena opakowania to 8,49 zł. Zapewniam, że jedna muffinka tak syci, że wystarczy jako drugie śniadanie dla dorosłej osoby!

Czekoladowo - śmietankowa muffinka bezglutenowa
Poznaj skład muffinek bezglutenowych z piekarni Dr Żurek bez glutenu

KOMENTARZE

Co nowego?

Instagram

Bądź na bieżąco

Newsletter

Zapisz się