W tym tygodniu w piekarnia Putka Bez Glutenu trwa wyjątkowy festiwal muffinek bezglutenowych, który jest prawdziwą gratką dla wszystkich fanów tych puszystych, słodkich przysmaków.
Na czym polega ta wyjątkowa akcja? W jednym czasie, od 21 do 24 listopada, są dostępne naraz aż 4 smaki muffinek bezglutenowych, w tym dwa wegańskie i jeden wytrawny! To rzadkość, bo zazwyczaj jednorazowo w ofercie są 1-2 smaki sezonowe. Teraz naprawdę jest w czym wybierać, w smakach i kolorach!
W festiwalu mogą wziąć udział dosłownie wszyscy, bo muffinki bezglutenowe są dostępne w sklepach stacjonarnych, ale i w sklepie internetowym Putka.pl.
Spieszcie się, bo dodatkowo możecie dostać w prezencie piernikową gwiazdę - z okazji bezglutenowego Czarnego Piątku.
Jak wspomniałam, do wyboru są aż cztery smaki:
Na szczególną uwagę zasługują wegańskie muffinki bezglutenowe, które są hitem u Putki. Mimo braku mleka i jajek smakują genialnie! Są puszyste, lekko wilgotne, pełne smaku. Mnie najbardziej urzekają babeczki matcha - malina: smak malin jest mega wyczuwalny, to naprawdę uczta dla zmysłów.
Muffinki bezglutenowe od Putki podaję często swoim przyjaciołom i jeszcze nikt, naprawdę nikt nie ocenił, że różnią się od klasycznych, pszennych. A to naprawdę duży komplement dla bezglutenowej piekarni. Cena dużej muffinki - 7 zł.
Podczas festiwalu muffinek u Putki możesz podać dziecku do szkoły codziennie inną babeczkę :) Muffinki są świeże, maja kilkudniowy termin ważności.
Można je zamawiać kurierem lub do paczkomatu. Przy zakupach powyżej 89 zł dostawa jest gratis!
Przy okazji festiwalu zerknijcie w sklepach stacjonarnych (Warszawa i okolice oraz Łódź) na paszteciki bezglutenowe ze szpinakiem, które po przerwie wróciły do oferty piekarni Putka Bez Glutenu.
Są pyszne na zimno, od razu po wyjęciu z opakowania (na lunch do szkoły lub do pracy), ale po podgrzaniu w piecyku (5 minut, około 170 st C) niosa rzkosz wszystkim zmysłom i pasują na kolację lub na obiad, z miseczką gorącej zupy...
Są wypiekane na bazie skrobi ziemniaczanej, kukurydzianej i ryżowej, a nadzienie tworzy twaróg ze szpinakiem. Prosty skład, bardzo wysoka jakość produktu, znakomity smak i mega apetyczny wygląd - czego chcieć więcej?
Opakowanie o wadze 210 g kosztuje 16 zł. To porcja dla 2 osób.
Paszteciki ze szpinakiem, podobnie jak muffiny i wszystkie inne wypieki z piekarni Putka Bez Glutenu są świeże i mają kilkudniowy termin przydatności.
KOMENTARZE