Jakiś czas temu w sklepie internetowym Ocelio była fajna promocja na musli bezglutenowe z czekoladą i kokosem niemal za grosze. Zrobiłam spory zapas, tym bardziej, że taki produkt nie musi być zjedzony w ściśle określonym terminie i może poleżeć kilka tygodni dłużej. Cieszę się, bo teraz tworzę z tych zapasów różne łatwe przepisy, choćby domowe crunchy bezglutenowe czy wczoraj wymyślone ekspresowe ciasteczka bezglutenowe z musli i z masłem orzechowym .... Nie możecie masła orzechowego? Zamieńcie je na miękkie masło klasyczne lub wegańskie :) Takie zamianki to podstawa, by wykorzystać to, co jest w szafkach kuchennych :)
Takie ciacha są idealne do szkolenej śniadaniówki, na uczelnię, do pracy czy na wyjazd służbowy, a także jako bezglutenowy prowiant do plecaka. Sycące, zdrowe, pożywne i pyszne, łatwo je przechowywać i są pod ręką w każdej chwili.
Zobaczcie przepis na ekspresowe ciasteczka bezglutenowe z musli.
Najlepsze są proste przepisy bezglutenowe. One sprawiają, że pokochasz dietę bezglutenową w domowym, zdrowym wydaniu :)
Ekspresowe ciasteczka bezglutenowe z musli najlepiej przechowywać w metalowym pudełku, w słoiku lub w papierowej torebce. Na pewno zachowają świeżość przez kilka dni, ale dokładnej daty nie podam, bo u nas takie skarby znikają tuż po wypieku!
[współpraca reklamowa]
KOMENTARZE