Gdy Boże Narodzenie coraz bliżej, dopytujecie o nowe przepisy bezglutenowe na Wigilię. To dobry moment, bo w mojej kuchni powstało kolejne dziecko:. To e-book „12 przepisów Bezglutenowej Mamy na Boże Narodzenie". Jest do kupienia za 35 zł w moim sklepie internetowym (link poniżej). Czego tam nie ma!
Ślinka leci od samych nazw tych przepisów bezglutenowych na Wigilię: świąteczny chleb na miodzie, markizy z kremem migdałowym, pieczone pierożki, rolada szpinakowa bez mąki, bliny gryczane z kolorowym pieprzem, piernik staropolski .. A wszystko na bazie jednorodnych mąk bezglutenowych i prostych składników.
"12 przepisów Bezglutenowej Mamy na Boże Narodzenie" to blisko 50 stron lektury. Są tam porady, wskazówki, informacje o sklepach internetowych, o gotowych daniach na Wigilię bez glutenu. W e-booku znajdziecie 12 przepisów na bazie mąk jednorodnych (ryżowa, gryczana, ziemniaczana, tapiokowa, migdałowa itp.). Do przygotowania każdego dania zachęcają proste składniki i apetyczne, autorskie zdjęcia. Tutaj możecie przeczytać dokładnie, co zawiera e-book bezglutenowy na Wigilię i zamówić go. Te przepisy zawsze się udadzą, podobnie jak przepisy z mojej książki kucharskiej, wydanej w 2021 r., a także z e-booka "Przepisy bezglutenowe na Thermomix i Lidlomix".
Ebook bezglutenowy na Boże Narodzenie jest wydany w formacie pdf, dzięki temu można go otworzyć na każdym urządzeniu: na smartfonie, tablecie, komputerze.
Aż 10 z 12 przepisów w wigilijnym e-booku bezglutenowym jest opartych wyłącznie na mąkach jednorodnych. To ważne zwłaszcza dla tych osób z celiakią, które przykładają bardzo dużą wagę do wartości odżywczych swojego menu. Dlatego szukają przepisów na bazie mąki gryczanej, jaglanej, teff, kasztanowej, owsianej, z komosy ryżowej, migdałowej, orzechowej itd.
Te mąki zawierają bowiem najwięcej wartości odżywczych, składników mineralnych oraz witamin, w odróżnieniu od uboższych skrobi czy mąk ryżowej i kukurydzanej, które stanowią główny skład miksów. Dlatego z przyjemnością oddaję w Wasze ręce kolejny e-book bezglutenowy, wyjątkowy, bo z przepisami bez miksów.
KOMENTARZE