Wiecie, dlaczego ciepłe śniadanie jest tak ważne przed wyjściem do szkoły, na uczelnię lub do pracy? Otóż taki posiłek bardziej syci, rozgrzewa cały organizm, pobudza żołądek do pracy, daje zastrzyk energii.
Popularnym śniadaniem w Polsce są parówki i to jest OK, ale pod warunkiem, że mają krótki skład i najlepiej 100% zawartości mięsa. My najczęściej kupujemy parówki bezglutenowe marki Zyguła, w ich delikatesach na zachodzie Polski.
Jak urozmaicić posiłek na bazie parówek? Oto szybki przepis na genialne parówki bezglutenowe po kanadyjsku, z dodatkiem aromatycznego relishu, który można przygotować 1-2 dni wcześniej i podawać zamiast tradycyjnego ketchupu. Takie śniadanie zje ze smakiem cala rodzina!
Parówki bezglutenowe po kanadyjsku genialnie smakują z relishem pomidorowym, poniżej znajdziesz przepis.
Jak wspomniałam, ciepłe śniadania przed szkołą czy pracą mają same zalety. Warto o tym pamiętać, zwłaszcza w naszym klimacie, gdy jesienne poranki są chłodne. Moja propozycja na parówki bezglutenowe po kanadyjsku z relishem pomidorowym to nie tylko kolorowe i sycące śniadanie, ale też genialny początek dnia.
Jeśli chcecie, to danie możecie podawać również na obiad czy kolację, jako przekąskę na spotkaniu z przyjaciółmi. Nie jest to potrawa powszechnie znana w Polsce, zatem będzie urozmaicała biesiadę i zachwyci jej uczestników.
Pamiętajcie, że w zdrowej diecie bezglutenowej powinny dominować produkty o wysokiej jakości. Jeśli kupujecie parówki bezglutenowe, to sięgajcie po te o najkrótszym składzie i najwyższej zawartości mięsa.
[współpraca reklamowa]
KOMENTARZE