Jeśli to Twoja pierwsza Wielkanoc bez glutenu, masz do wyboru dwie opcje: przygotować wypieki i dania na bazie miksów lub z użyciem mąk jednorodnych.
Mixy są łatwe w użyciu, z kolei mąki jednorodne to spore wyzwanie dla początkujących na diecie bezglutenowej, ale gwarantują bogatsze nuty smakowe i więcej wartości odżywczych.
Dlatego dziś zachęcam Cię do przetestowania przepisu właśnie na bazie mąk jednorodnych - to cytrynowa babka bezglutenowa bez miksów, pyszna i pełna smaku.
Wszystkie mąki, z wyjątkiem ziemniaczanej, znajdziesz w ofercie polskiej marki Incola. Dołącz teraz do naszej wspólnej akcji WSPARCIE Z INCOLĄ i ciesz się tańszymi zakupami!
Zanim nadejdzie Wielkanoc bez glutenu, jeszcze zdążysz przetestować ten przepis :)
Po ostudzeniu udekoruj bezglutenową babkę cytrynową cukrem pudrem lub lukrem.
Współpraca reklamowa
KOMENTARZE