Jeśli siedzisz własnie w pracy i marzysz o pysznej, nietuczącej przekąsce gluten free, mam dla Ciebie szybki i prosty przepis na bezglutenowe ciasteczka czekoladowe … z fasoli, o niskim indeksie glikemicznym. Samo zdrowie! Bo to bezglutenowe ciasteczka bez mąki i tłuszczu. W składzie bezglutenowych ciasteczek fasolowych tylko fasola i parę drobiazgów. Zero mąki, rafinowanego cukru, czy paskudnych tłuszczów. Jeśli użyjesz mleczną czekoladę będą słodsze, więc ciekawsze dla dzieci, ale wzrośnie ich indeks glikemiczny. Mnie najbardziej smakują w wersji mega czekoladowej (95% kakao), są naprawdę świetne. Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fasoli są gotowe w 20 minut i nie wymagają ŻADNYCH zdolności kulinarnych. Do ich przygotowania można użyć fasolę z puszki albo – w zdrowszej wersji – samodzielnie ugotowaną. Fasolowe ciastka bezglutenowe są tak pyszne, że zaspokajają w 95% mój apetyt na słodycze ;)