Świeży chleb bezglutenowy z pełnego ziarna KLIK  – bez mąki, drożdży, mleka, jaj, soi itd. – będzie królem stoiska Balvitenu na jutrzejszej konferencji o celiakii i Hashimoto w Poznaniu. Przedstawiciele firmy przygotowują degustację zarówno chleba bezglutenowego, jak i swoich najlepszych słodyczy. Nie zabraknie oczywiście przepysznego brownie bezglutenowego z kawałkami czekolady. Przyznam, że jestem od niego uzależniona, więc raczej postaram się nie bywać zbyt często blisko stoiska Balvitenu 😉 

Świeży chleb bezglutenowy z pełnego ziarna

Świeży chleb bezglutenowy z pełnego ziarna KLIK to absolutny hit na polskim rynku pieczywa bezglutenowego. Ma 7-dniowy termin przydatności, nie zawiera pszenicy, kukurydzy – w ogóle żadnych mąk, jaj, mleka, laktozy, soi, za to wiele błonnika. Długo zachowuje świeżość dzięki ziarnistej strukturze. Dostępny jest w wielu smakach (z żurawiną, suszoną śliwką, oliwkami, nasionami chia itd.). Podbił już serca osób dorosłych z celiakią i na diecie bezglutenowej, a teraz zaczyna zdobywać podniebienia maluchów. Balviten ma też inną wersję tego pieczywa – pakowaną w atmosferze ochronnej, ważną około 2 miesięcy. Chleba z pełnego ziarna będzie można spróbować w sobotę 26 października na konferencji o celiakii i Hashimoto – w Poznaniu u Bezglutenowej Mamy KLIK

Mega pyszne brownie bezglutenowe z kawałkami czekolady

Głupio przyznać, ale jestem uzależniona 😉 od bezglutenowego brownie z kawałkami czekolady Balvitenu – KLIK. Moje serce zdobyły kawałki czekolady, które niespodziewanie nagryzasz w miękkim cieście i … jesteś w niebie 🙂 Jak zapewnia przedstawiciel Balvitenu, na stoisku podczas konferencji będzie można spróbować tego rarytasu, ale będą również inne smakołyki (muffinki czekoladowe i i z kawałkami czekolady, babeczki waniliowe,paluszki, ciasteczka i inne). Bo choć Balviten jest liderem na rynku pieczywa bezglutenowego w Polsce, słodkości również ma na medal. Uczestnicy konferencji znajdą je nie tylko na stoisku degustacyjnym ale również w zestawach startowych, podczas rejestracji. 

Drukuj
Podziel się tym wpisem ze znajomymi!
    2019-10-25T10:51:28+00:0025 października 2019|