Podczas bezglutenowych wakacji w Kotlinie Kłodzkiej zawitaliśmy do bezglutenowego baru Dobrze w Kłodzku. To bar mleczny w samym centrum miasta, przygotowujący w dobrych cenach dania bezglutenowe, ale również wegetariańskie i wegańskie. Nasz Zosia zjadła tam bezglutenowego schabowego z ziemniaki i surówką – i była zachwycona. 

Obiad w bezglutenowym barze

Bar „Dobrze” w Kłodzku przygotowuje dania glutenowe, ale również bezglutenowe, wegetariańskie i wegańskie. Lokal należy do programu Menu bez glutenu i potwierdzam, że personel dobrze zna zasady diety bezglutenowej. To typowy bar mleczny w centrum miasta – ale schludnie urządzony, czysty, pachnący obiadem. Na gościa na diecie bezglutenowej czekają dania tradycyjnej kuchni polskiej: zupa, ziemniaki, kotlet schabowy, ryba w panierce, surówki i sałatki. Część dań jest gotowych, a niektóre są przygotowywane na zamówienie. Personel jest przyjazny gościom na diecie bezglutenowej – panie kucharki bez problemu przygotują danie dla dziecka lub dorosłego (uwaga, informacja dla osób bezglutenowych i bezmlecznych: panierka do bezglutenowego schabowego dostępna w tym barze zawiera mleko). 

Nasza bezglutenowa Zosia zamówiła na wynos schabowego bezglutenowego, ziemniaki i surówkę (cena – około 13 zł). Po kilku minutach otrzymała pyszne i pachnące danie z chorągiewką z przekreślonym kłosem.  Cały obiad bardzo jej smakował. W bezglutenowym barze „Dobrze” można czasem trafić również na pierogi bezglutenowe, racuchy czy kluski śląskie. Dajcie znać, jeśli na bezglutenowych wakacjach trafi Wam się takie szczęście :). 

Kilka zdjęć z bezglutenowego baru „Dobrze”

Drukuj

Podziel się tym wpisem ze znajomymi!