Babka wielkanocna, ze swoim bogatym składem, jest symbolem obfitości i dostatku. Dlatego nie może jej zabraknąć również na Wielkanocy bez glutenu - poznajcie mój najnowszy przepis.
To prosta w wykonaniu i długo świeża bezglutenowa babka wielkanocna, bogata w posiekane migdały i w suszone owoce (ja wybrałam suszone czereśnie, ale mogę być też rodzynki i inne owoce).
Puszystość i lekką wilgotność babka zawdzięcza polskiej mieszance o bardzo dobrym składzie - to Multi Mix marki Bezgluten.
Jak wiecie, moje przepisy bezglutenowe na Wielkanoc są sprawdzone i w większości proste nawet dla początkujących cukierników domowych :)
Potrzebna będzie tradycyjna, duża forma na babkę z kominem lub duża keksówka.
Podoba Ci się mój przepis? Chcesz wspierać rozwój portalu Bezglutenowamama.pl? Możesz kliknąć w ikonę poniżej, wypijmy razem dobrą kawę :)
👇👇👇👇👇👇