Jestem bardzo dumna z tego przepisu, ale ma to swoje minusy, bo tak zasmakowały całej rodzinie, że musiałam je piec już cztery razy!
Przepis na bagietki bezglutenowe z oliwkami - puszyste jak pszenne - wymyśliłam przed Sylwestrem i to był strzał w dziesiątkę.
Bo nic tak doskonale nie smakuje, jak domowe pieczywo bezglutenowe, kto przetestował, ten wie.
Dziś zatem podrzucam przepis na bagietki bezglutenowe z oliwkami, które są puszyste jak pszenne! Nigdzie takich nie kupisz.
Przepis na bagietki bezglutenowe z oliwkami powstał na bazie konkretnej mieszanki chlebowej. Jeśli chcesz użyć innej, zmienią się proporcje wody.
Delikatnie podsypuj mąkę, inaczej ciasto będzie zbite, a bułki - twarde.
Bagietki bezglutenowe z oliwkami, zwłaszcza te długorosnące, naprawdę trudno odróżnić od pszennych, potwierdzili to nawet glutenożercy.
Znakomita mieszanka Mix Bread marki Incola w połączeniu z łuską babki jajowatej dają nieziemski efekt. Zobaczcie na zdjęciu obok, jak puszyste są te bagietki bezglutenowe!
Mają mięsistą, sprężystą strukturę, świetne smakują z oliwą z oliwek, ale również posmarowane wytrawnymi dodatkami.
Najlepiej je przechowywać w woreczku przez 1-2 dni. Można je też mrozić.
Podoba Ci się mój przepis? Chcesz wspierać rozwój portalu Bezglutenowamama.pl? Możesz kliknąć w ikonę poniżej, wypijmy razem dobrą kawę :)
👇👇👇👇👇