Sama nie wierzyłam, że bezglutenowa zupa dyniowo - pomidorowa na wołowym bulionie, z dodatkiem ciecierzycy i oliwy, zaczaruje nam jesienny obiad. A było tak.
Czas gonił. W lodówce znalazłam miskę pieczonej dyni sprzed 2 dni. Wyszperałam też pomidory oraz ciecierzycę w puszce, no i coś czego nigdy nie używałam, a to czekało na swój dzień: bezglutenowy bulion wołowy Vitana (wynaleziony w sklepie Jedzbezglutenu.pl). Pozytywnie zaskoczył mnie skład, ale i konsystencja: nie była to utwardzona kostka rosołowa, ale półpłynna pasta. Do dzieła!
No i 20 minut później na stole dymiła waza aromatycznej, pożywnej, gęstej i zdrowej, bezglutenowej zupy dyniowo - pomidorowej, na wołowym bulionie. Ugotowałam ją w thermomixie, ale zwykły garnek i blender też spokojnie dadzą radę. Zobaczcie sami, jaki to szybki przepis.
KOMENTARZE