Po wielu miesiącach pracy i bezsennych nocy nadszedł ten moment: pakujemy moją bezglutenową książkę kucharską w kartoniki i jutro (poniedziałek, 22 marca) wysyłamy w świat pierwsze egzemplarze. Wasze zainteresowanie przeszło najśmielsze oczekiwania. W czasie przedsprzedaży, gdy moja bezglutenowa książka kucharska jeszcze się drukowała, sprzedaliśmy blisko 500 sztuk! Wyobraźcie sobie, co to była za logistyka od chwili, gdy książka dotarła z drukarni …. Opakowanie, zsynchronizowanie programu paczkomatów, druk adresów i paragonów, naklejanie etykiet na kartoniki. Ale mamy to. Już we wtorek, najdalej w środę kilkuset mieszkańców Polski będzie się cieszyć moją książką. Książką kucharską pełną bezglutenowych przepisów, porad, wskazówek, lifehacków. I te piękne zdjęcia potraw, które wyszły spod mojej ręki. I twarda oprawa, elegancka okładka, wysokiej klasy papier …. Wszystko po to, by ta bezglutenowa książka kucharska najlepszym przyjacielem się okazała w wielu domach, by służyła Wam przez dziesięciolecia. 

Jak się reklamuje moja bezglutenowa książka kucharska?

Oto notka ze sklepu:

To książka, jakiej jeszcze nie było. Bezglutenowa Mama zaprasza do swojej kuchni, dzieli się przepisami, wiedzą i doświadczeniem. Bezglutenowe zakupy nie będą już problemem, podobnie jak zorganizowanie bezpiecznej kuchni dla osoby z celiakią. Dzięki poradom z tej książki przygotujesz bezglutenowe pierogi, wypieki na drożdżach i pyszne święta. Poznaj sekrety, rady i przepisy Marty Krzyżanowskiej-Sołtysiak, która od 42 lat jest na diecie, a w rodzinie celiakię mają również jej tata i córka.

Co oferuje moja bezglutenowa książka kucharska?

  • Ponad 140 przepisów o różnym stopniu trudności, dla początkujących i zaawansowanych
  • Prawie 400 stron o diecie bezglutenowej w domu, w pracy, na zakupach, w przedszkolu, na wyjazdach czy w gościach
  • Przepisy z cukrem i bez cukru, wegańskie i klasyczne, smażone i pieczone, na drożdżach i zakwasie, z przemyconymi warzywami lub brązowym ryżem, zero waste i wykwintne, regionalne oraz europejskie
  • Cuda w kuchni są możliwe! Cze – kuleczki, domowa pizza, kukułka dla dorosłych, Żelazna Lady, tanie ciasteczka kukurydziane, domowe wędliny, wegańskie pączki, pierogi, kinderaki czekolaki, lekkie chleby na zakwasie, a może angielskie śniadanie lub domowy makaron na kilka sposobów? Możesz ugotować i upiec wszystko, o czym tylko zamarzysz
  • Premiera autorskiej, naturalnej mieszanki Mama Mix, która z powodzeniem zastępuje popularne miksy w większości przepisów
  • Cenne wskazówki i porady lekarze gastroenterologa oraz dietetyka klinicznego specjalizującego się w diecie bezglutenowej
  • Przeczytaj uważnie niezbędnik (czyli część teoretyczną), a także cenne wskazówki przy każdym przepisie. Daj się przekonać, że domowe wypieki to szansa na zdrowe odżywianie i sporą oszczędność
  • Najważniejsze informacje o glutenie, celiakii, diecie bezglutenowej, bezpiecznych zakupach
  • Wiele przepisów w tej książce to kulinarne przeboje, uwielbiane przez internautów, ale jest też sporo nowych pomysłów na wypieki i dania bez glutenu
  • Autorka poczytnego bloga Bezglutenowamama.pl udowadnia, że kuchnia bez glutenu jest zdrowa, różnorodna, nie ma ograniczeń i może smakować wszystkim, również glutenożercom
  • Część przepisów odsyła czytelników do programu kulinarnego Bezglutenowej Mamy na YouTube, gdzie można na własne oczy zobaczyć wałkowanie ciasta na tartę, zlepianie pierogów czy zawijanie rolady biszkoptowej
  • Książka jest elegancko wydana, ma twardą oprawę i jest wydrukowana na wysokogatunkowym i trwałym papierze. Zostanie w twojej rodzinie na dziesięciolecia! Piękne i apetyczne zdjęcia, wykonane w domu Bezglutenowej Mamy, podkreślają autentyczny charakter książki
  • Czy to najlepsza bezglutenowa książka kucharska na rynku? Tak! 😍

Jak zamówić moją książkę z bezglutenowymi przepisami?

Moja książka „W kuchni Bezglutenowej Mamy” dostępna jest wyłącznie w sprzedaży internetowej, w moim sklepie: sklep.bezglutenowamama.pl/w-kuchni-bezglutenowej-mamy/ Dostępna jest opcja BLIK oraz przelew. Wysyłamy do paczkomatów lub kurierem.

Bezglutenową ksiązkę kucharską wydaliśmy z mężem we własnym zakresie, pokryliśmy wszystkie koszty z własnego budżetu, przy wsparciu partnerów (m. in. producentów żywności bezglutenowej). Z uwagi na elegancki charakter książki nie były to małe sumy. Zależało nam jednak na tym, by do rąk czytelników oddać piękną publikację. Dlatego są tam znakomite fotografie (które znacząco wpłynęły na koszty), zadbaliśmy o luksusowy i odporny papier, o oprawę, świetny projekt graficzny, profesjonalną korektę. Bo piękną książkę dobrze się czyta, a apetyczne zdjęcia sprawiają, że chętniej korzystamy z przepisów, prawda? A nam bardzo, ale to bardzo zależy na tym, by moje bezglutenowe przepisy zagościły w wielu kuchniach.

Nie sprzedajemy w księgarniach tej bezglutenowej książki kucharskiej, gdyż marża nałożona przez punkty sprzedaży znacznie podniosłaby cenę końcową. A tego postanowiliśmy uniknąć za wszelką cenę. Dążyliśmy do uzyskania maksymalnie niskiej ceny  – i taka jest w moim sklepie. 

Drukuj
Podziel się tym wpisem ze znajomymi!