Miło jest przeczytać w gazecie o swojej książce, oj bardzo miło 😍 Doświadczam tego ponownie, tym razem przy okazji wydania poradnika i książki z przepisami bez glutenu „W kuchni Bezglutenowej Mamy”. O mojej bezglutenowej książce kucharskiej napisała m. in. gazeta ABC (wydanie papierowe i internetowe). Dziennikarka, która ze mną rozmawiała, sama eksperymentuje z przepisami na bazie mąk jednorodnych i ceni kuchnię wegetariańską. Przetestowała kilka przepisów bez glutenu z mojej książki i uznała, że kuchnia gluten-free naprawdę jest smaczna. Czyż jest lepsza recenzja książki z przepisami bez glutenu?
Książka z przepisami bez glutenu „W kuchni Bezglutenowej Mamy” to moja druga książka. Pierwszą była bajka terapeutyczna dla dzieci z celiakią „Po okruszku boli w brzuszku, czyli bezglutenowa Zosia w przedszkolu”. Obie są do kupienia w sklepie internetowym Sklep.bezglutenowamama.pl , a także w piekarni WOLNA i i w sklepie internetowym z żywnością Friendly Food. Niebawem książka pojawi się również w sklepie bezglutenowym Jedzbezglutenu.pl
Cieszę się, że obie spotkały się z niezwykle miłym przyjęciem czytelników na diecie bezglutenowej, ale i dziennikarzy. Pani redaktor z gazety ABC – Justyna Rutecka – Siadek spotkała się ze mną tuż po wydaniu bezglutenowej książki kucharskiej. Zanim napisała recenzję w gazecie i portalu KLIK, przetestowała kilka przepisów, m. in. moskole z pensjonatu Moje Tatry. Za moją sugestią usmażyła je na tłuszczu, zamiast na suchej patelni, jak nakazuje góralska tradycja. Moskole wyszły przepyszne! A pani redaktor była zachwycona tym, że dieta bezglutenowa jest tak prosta i smaczna. I napisała o tym 😁
KOMENTARZE