Ten zimowy chleb bezglutenowy nie tylko Cię nakarmi, nie tylko zachwyci smakiem, ale i wesprze Twoje jelita.
Bo to prawdziwa bomba zdrowia 🔥 pełna błonnika i prebiotyków 🌱 Poznaj mój przebojowy chleb bezglutenowy z cebulą, czosnkiem i selerem, pełen błonnika, na bazie naturalnej wysokobłonnikowej mieszanki Dr Żurek bez glutenu. Mieszanka nie zawiera gumy guar i innych zamienników glutenu.
Przepis na zdrowy chleb bezglutenowy zawsze jest na wagę złota, dlatego czym prędzej się nim dzielę. Przygotuj cebulę, czosnek, seler i mieszankę na ciemny chleb bezglutenowy od Dr. Żurka.
A gdy już upieczemy razem ten zmowy chleb, zerknij na moje inne przepisy bezglutenowe.
Dlaczego ten chleb bezglutenowy wspiera jelita? Cebula i czosnek to probiotyki, które stanowią “pożywkę” dla dobrych bakterii w jelitach, z kolei seler zawiera błonnik, który wspiera trawienie i działa przeciwzapalnie i pomaga obniżyć poziom glukozy i cholesterolu LDL
Przepis na zimowy chleb bezglutenowy z cebulą jest modyfikacją dawnego przepisu na blogu, który zniknął po modernizacji systemu....
Tamten przepis na bazie mieszanki mix B jest teraz dostępny tylko w mojej książce kucharskiej "W kuchni Bezglutenowej Mamy". Teraz odtworzyłam go na naturalnej mieszance na ciemny chleb z piekarni Dr Żurek bez glutenu. I powiem, że jest jeszcze ciekawszy w smaku, bo razowy!
Jak wspomniałam, ten chleb bezglutenowy nie tylko świetnie smakuje, nieziemsko pachnie i ma chrupiącą skórkę, ale na dodatek leczy jelita osób z celiakią. To zasługa błonnika, którego jest bardzo dużo już w samej mieszance, a my dodajemy przecież jeszcze seler!
Błonnik pomaga zapobiegać zaparciom, które są częste u osób z celiakią, poprawia trawienie i pomaga obniżyć poziom cukru i złego cholesterolu.
Z kolei cebula i czosnek to prebiotyki, które pomagają namnażać się dobrym bakteriom w naszych jelitach. Taki chleb bezglutenowy naprawdę jest zdrowy!
KOMENTARZE